Luchtbal fier op BLOC 2030: housewarming voor opgefrist cultureel ontmoetingscentrum

AntwerpenEen housewarming met vertellingen, dans en muziek liet de bewoners van de wijk Luchtbal zaterdag kennismaken met het opgefriste BLOC 2030. Het cultureel ontmoetingscentrum kreeg een nieuwe voorgevel, een centraal toegankelijk onthaal en een vernieuwde foyer op de eerst verdieping. De stad trok er ruim 1 miljoen euro voor uit.

  1. KEMPENSE KLEPPERS. Miljoenen kinderen spelen wereldwijd met Clics uit Wuustwezel: “Geen enkele winkel wilde ze... tot ik een huis van 700.000 blokjes liet bouwen”
    PREMIUM
    Wuustwezel

    KEMPENSE KLEPPERS. Miljoenen kinderen spelen wereldwijd met Clics uit Wuustwezel: “Geen enkele winkel wilde ze... tot ik een huis van 700.000 blokjes liet bouwen”

    Vele miljoenen kinderen in tientallen landen hebben er zich al kostelijk mee geamuseerd: de speelgoedblokjes van Clics. En nee, die rollen niet in China uit een fabriek. Vanuit Wuustwezel heeft Hedwig Van Roy er een wereldsucces van gemaakt, en dat met amper 17 personeelsleden. “Lego is nog een heel pak groter dan ons, maar Clics is wel een evergreen geworden.” Ondertussen is de ondernemer ook nog met een bijzonder ‘nevenproject’ gestart: drijvende zonnepanelen.