De gemeenteraad in Antwerpen
Volledig scherm
De gemeenteraad in Antwerpen © Klaas De Scheirder

“Loon naar werken” of “pure zelfbedieningspolitiek”? wat vinden partijen zelf van loonsopslag van 42% voor Antwerpse gemeenteraadsleden

Maandag stemt de gemeenteraad van Antwerpen over het toekennen van 42 procent meer zitpenning voor gemeenteraadsleden van de stad Antwerpen, de districten en de districtschepenen. PVDA schreeuwt moord en brand, N-VA noemt het “loon naar werken”. Maar wat vinden de andere partijen?

22 reacties

 • Eugeen Vorstenbosch

  6 maanden geleden
  ja de gevestigd waarden verrijken zich zelf en de werkende mens en de talloze die geen job vinden krijgen nog geen tiende van deze opslag. conclusie er is nog steeds niet veranderd, we blijven moderne lijfeigenen van de politiek, geef het volk brood en spelen
 • Ronald Van Neste

  3 jaar geleden
  NIET akkoord. Als iedereen moet besparen dan betekent dat ook iedereen!
 • luc Cuypers

  3 jaar geleden
  Als ze zich nu ook 42 % meer inzetten om de problemen van de " gewone " Antwerpenaar op te lossen , is het geen weggesmeten geld .
 • John Rogers

  3 jaar geleden
  Meest triestig is het geklaag achteraf na de verkozen graaicultuur..
 • Luc Berckmoes

  3 jaar geleden
  Ze laten hun waar gezichte zien in de Vlaamse regering moed de burger op alles besparen maar zij mijn zakken vul allemaal vul
 1. Ex-manager van chemisch bedrijf bestelt duizenden liters mazout terwijl firma die niet nodig heeft: “Hij stelde tientallen valse facturen op”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Ex-manager van chemisch bedrijf bestelt duizenden liters mazout terwijl firma die niet nodig heeft: “Hij stelde tientallen valse facturen op”

  Het Antwerps parket heeft maandagochtend twee jaar cel met uitstel geëist tegen Werner O. De voormalige plantmanager van een chemisch bedrijf in de Antwerpse haven wordt door zijn vroegere werkgever ervan beschuldigd talloze facturen te hebben vervalst voor producten, zoals mazout, die het bedrijf helemaal niet nodig had. Zo zou hij buiten de boekhouding om duizenden euro’s illegaal hebben gestolen van het bedrijf.
 2. Jongeman (18) in coma na zeven messteken bij ruzie om zitplaats op tram: “Hij strompelde over het perron, met de handen op zijn bloedende buik”
  Antwerpen

  Jongeman (18) in coma na zeven messteken bij ruzie om zitplaats op tram: “Hij strompelde over het perron, met de handen op zijn bloedende buik”

  Omdat hij eerst zijn plaats op de tram niet wilde afstaan, vecht Redouan El Iraki (18) nu in het Antwerpse Stuivenbergziekenhuis voor zijn leven. Een groepje jongeren viel hem zaterdagavond aan en één dader stak hem zeven keer met een machete. In Redouans rug, buik en bil, maar ook levensbelangrijke organen zoals zijn milt en lever werden geraakt. “Deze daders mogen niet ontsnappen”, zegt zijn tante Fatima, die op sociale media een oproep naar getuigen richt.
 1. Je tuinhuis, bloemenperk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzekering voor je tuin
  Spaargids.be

  Je tuinhuis, bloemen­perk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzeke­ring voor je tuin

  Heel wat mensen herontdekten tijdens de lockdown hun tuin. Misschien is dit dan ook het goede moment om even stil te staan bij de verzekering ervan. Wat als je tuinmeubilair beschadigd raakt door intense hagel of brand? Of je bloemenperk of gazon bezoek krijgt van loslopend wild of vandalen? Stel dat je opstaand zwembad lek slaat... Spaargids.be gaat voor je na of je verzekering tussenbeide komt.