Loodgieter Ali Gurbany (29) overleefde de ramp op Nieuw Zuid ternauwernood.
Volledig scherm
PREMIUM
Loodgieter Ali Gurbany (29) overleefde de ramp op Nieuw Zuid ternauwernood. © Joel Hoylaerts / Photo News

Loodgieter Ali overleeft als bij wonder ramp op Nieuw Zuid: “Die school moest én zou tegen 1 september klaar zijn. Dus ja, dan gebeuren er fouten”

AntwerpenIn het schoolgebouw op het Antwerpse Nieuw Zuid, waar vorige week bij een instorting vijf arbeiders het leven lieten en negen gewonden vielen, werden de veiligheidsvoorschriften met de regelmaat van de klok met de voeten getreden. Dat vertelt loodgieter Ali Gurbany (29) die de ramp ternauwernood overleefde. Omdat hij de zoektocht naar wie verantwoordelijk is voor de dood van zijn collega’s op de voet wil volgen, stelt Ali zich maandag officieel burgerlijke partij bij de onderzoeksrechter. “Vijf collega’s zijn dood. Dit mag geen banale verzekeringskwestie worden.”

50 reacties

 • Lucas De groot

  1 jaar geleden
  Bij ons in de gemeente zijn ook zulke blokken neergezet door buitenlanders, zijn allemaal aan het scheuren en terrassen die ze moeten ondersteunen.
 • Nico Lauriola

  1 jaar geleden
  Heb 25jaar in de bouw gewerkt hoe het er aan toe gaat is niet te beschrijven de echte stielman mag vertrekken of doppen wegens te duur een werkman in de bouw PAR124 kost 4380 euro per maand aan de werkgever dan nog werkkleding ,getuig en vervoer en je komt al gauw op 12000euro voor 2 man of ploeg aan te werven de eerste maand . Je krijgt als het goed gaat pas na 3maanden u eerste centen van die ploeg wat een kleine 25000euro is een gedetacheerde kost al in 3500 euro per maand 12u werken p dag
 • DIRK VAN DESSEL

  1 jaar geleden
  Altijd en overal weer ; "Tegen wanneer moet het af zijn ?" of "tegen wanneer moet ge het weten ?". Ha, tegen eergisteren hé ! "Wij haasten ons te pletter, ont-haasting dringt zich op wegens menig depressie en burn-out. Deze gepensioneerde is blij dat hij heelhuids uit de rat-race is kunnen ontsnappen.
 • Efraim Wuyts

  1 jaar geleden
  Al iemand eens gedacht aan het feit dat alles begint met de opdrachtgever? Ze schrijven aanbestedingen uit met uitvoeringstermijnen die onrealistisch zijn! Nadien staan ze te zwaaien met monsterboetes wegens laattijdigheid. De overheidsopdrachten zijn hier een mooi voorbeeld van.
 • Jos Peeters

  1 jaar geleden
  Ponultnik Ronald, ik vind u wel erg specifiek! Weet u meer misschien?
 1. Op stap in het hippe Nieuw Zuid in Antwerpen, een week na het drama: “Onze wijk moest de toekomst worden. Nu heeft ze voor altijd een litteken”
  PREMIUM

  Op stap in het hippe Nieuw Zuid in Antwerpen, een week na het drama: “Onze wijk moest de toekomst worden. Nu heeft ze voor altijd een litteken”

  Een fonkelnieuw schoolgebouw dat op 1 september zou openen, zakte vorige week vrijdag als een kaartenhuisje in elkaar. Vijf arbeiders lieten daarbij het leven. Met die harde realiteit moet het hippe Nieuw Zuid, een Antwerpse stadsbuurt in volle ontwikkeling, nu verder. De bewoners, een bonte mix van Antwerpenaren, blikken terug op het drama en vooruit naar de toekomst. “Het is geen 9/11, natuurlijk, maar het is toch een soort... krater”.
 1. Moldavische weduwes emotioneel bij herdenking drama Nieuw Zuid: “In ons thuisland is er geen toekomst, wij willen in België blijven”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Moldavi­sche weduwes emotioneel bij herdenking drama Nieuw Zuid: “In ons thuisland is er geen toekomst, wij willen in België blijven”

  Om exact 14.34 uur loeide de sirene op Nieuw Zuid en op alle bouwwerven in Vlaanderen. Duizenden bouwvakkers namen hun helm af en hielden één minuut stilte voor Nicolae Ivanov, Mihail Balan, Christiano Santos, Carlos Quitério en António Doro. De vijf bouwvakkers kwamen een week geleden om bij de instorting van een schoolgebouw op Nieuw Zuid. “Een schoolgebouw, een plaats van hoop veranderde dat ene moment in een tombe van onmetelijk verdriet”, zei burgemeester Bart De Wever.