Lokaalmarkt opent in de voormalige supermarkt Peeters-Govers op de Herentalsebaan in Deurne.
Volledig scherm
Lokaalmarkt opent in de voormalige supermarkt Peeters-Govers op de Herentalsebaan in Deurne. © CRAMAKAMARKY

Lokaalmarkt Deurne opent op vrijdag 24 september z’n deuren: “Verse voeding rechtstreeks van de akker”

AntwerpenLokaalmarkt opent op vrijdag 24 september op de Herentalsebaan 193 in Deurne. Dat is een wekelijkse, overdekte versmarkt met bar en kinderhoek. Online bestellen en afhalen kan ook vanaf begin oktober. “Lokaalmarkt Deurne is de eerste in de provincie Antwerpen, maar daar blijft het zeker niet bij”, zegt marktverantwoordelijke Sofie De Clercq. 

 1. Kleding uit vissenhuid of jeans uit hennep: expo in Wintertuin vraagt zich af of 'mode de wereld kan redden’
  Antwerpen

  Kleding uit vissenhuid of jeans uit hennep: expo in Wintertuin vraagt zich af of 'mode de wereld kan redden’

  Kan mode de wereld redden? Dat is de centrale vraag tijdens de Responsible Fashion Series, een congres dat van 20 tot 22 oktober in Antwerpen georganiseerd wordt. In de marge van dat congres loopt een tentoonstelling in de Wintertuin van de Academie. Onderzoekers uit binnen- en buitenland stellen daar enkele boeiende projecten voor, zoals kleding uit vissenhuid of een doe-het-zelfbox waarmee je je eigen schoen kunt maken.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.