Volledig scherm
© Jan Aelberts

Lockdownfeestje in open lucht op de Scheldekaaien: politie kan 7 van 25 feestvierders identificeren

AntwerpenDe politie Antwerpen heeft vrijdagavond een lockdownfeestje in open lucht op de Scheldekaaien ‘stilgelegd’. Zeven personen kregen een boete. In de binnenstad zagen de inspecteurs ook een café dat open was én waar bovendien dan nog eens gerookt werd.

 1. Antwerpen is fietsprovincie bij uitstek: de helft gaat met de fiets naar het werk
  PREMIUM
  Antwerpen

  Antwerpen is fietspro­vin­cie bij uitstek: de helft gaat met de fiets naar het werk

  Wanneer we in 2020 toch naar de werkvloer gingen, gebeurde dat in de provincie Antwerpen in één op de twee gevallen met de fiets - al dan niet in combinatie met een ander vervoersmiddel. Eén op vijf (19,1 %) van de Antwerpse werknemers gebruikt zijn fiets zelfs altijd om naar het werk te gaan. Antwerpen is daarmee dé fietsprovincie van het land. Dat blijkt uit de vijfde editie van de jaarlijkse mobiliteitsbarometer van hr-dienstenbedrijf Acerta bij 40.000 bedrijven.
 2. Proefvaart met schip van meer dan 15,5 meter diepgang gepland in Antwerpse haven
  Antwerpen

  Proefvaart met schip van meer dan 15,5 meter diepgang gepland in Antwerpse haven

  In de haven van Antwerpen vindt dit weekend een eerste proefvaart plaats om na te gaan of schepen met een diepgang van meer dan 15,5 meter op dagelijkse basis de haven kunnen aandoen. Dat meldt de Beroepsvereniging van Loodsen (BvL), die naar eigen zeggen zelf het initiatief nam. In het Deurganckdok wordt alvast de MSC Regulus verwacht, een containerreus van 366 meter lang maar vooral ook met een diepgang van 15,7 meter.
 3. Coronacrisis dreigt financiering Toekomstverbond (nog meer) in de war te sturen
  Antwerpen

  Coronacri­sis dreigt financie­ring Toekomst­ver­bond (nog meer) in de war te sturen

  Het Rekenhof plaatst in een nieuwe voortgangsrapportage over het Antwerpse Toekomstverbond grote vraagtekens bij de financiering van zowat alle onderdelen daarvan, gaande van de Oosterweelverbinding en de overkapping van de Antwerpse ring tot het Haventracé en de regionale modal shift. De coronacrisis dreigt de Vlaamse begroting bovendien voor enorme uitdagingen te plaatsen de komende jaren en dat betekent volgens het Rekenhof dat er “harde keuzes moeten worden gemaakt welke investeringen voorrang krijgen in de komende tien jaar”.
 1. Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?
  Play
  Uitgelegd

  Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?

 2. Naakte man slaat op de vlucht voor politie
  Play

  Naakte man slaat op de vlucht voor politie