De nieuwe Local Store huist in de Bijenkorf aan de Oudaan. Al meer dan tien jaar wordt een afbraak van het winkelcentrum overwogen.
Volledig scherm
De nieuwe Local Store huist in de Bijenkorf aan de Oudaan. Al meer dan tien jaar wordt een afbraak van het winkelcentrum overwogen. © Foto's Laenen

Local Store gelooft in Bijenkorf

ANTWERPENWinkelcentrum de Bijenkorf aan de Oudaan kan voor menig Antwerpenaar maar beter verdwijnen. Verouderde panden, een gecontesteerde architectuur en winkels die even snel vertrekken als ze gekomen zijn. Maar soms is er slechts één voortrekker nodig om het tij te keren, en dat is wat Local Store, een gloednieuw eethuis, hoopt te doen.

 1. Shoppers gedragen zich in Antwerpse winkelstraten: slechts 53 corona-pv’s in zes weken
  Antwerpen

  Shoppers gedragen zich in Antwerpse winkelstra­ten: slechts 53 corona-pv’s in zes weken

  De Antwerpse politie heeft sinds de heropening van de niet-essentiële winkels op 1 december 53 pv’s uitgeschreven voor personen die zich in de winkelstraten niet aan de regels hielden. Dat blijkt uit een antwoord van burgemeester Bart De Wever (N-VA) op een vraag van Groen-gemeenteraadslid Imade Annouri. “Dat is weinig. Je moet dan ook van kwade wil - of héél dom - zijn om op pakweg de Meir een pv op te lopen”, aldus De Wever.
 1. "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafdeling in Egyptisch ziekenhuis
  Play

  "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafde­ling in Egyptisch ziekenhuis

 2. Kopie van Da Vinci's Mundi teruggevonden, museum had diefstal niet opgemerkt
  Play

  Kopie van Da Vinci's Mundi teruggevon­den, museum had diefstal niet opgemerkt