Ilias C. werd na twee nachten teruggevonden in Steenkerke
Volledig scherm
PREMIUM
Ilias C. werd na twee nachten teruggevonden in Steenkerke © BELGA

Lievelingsoom van Ilias aangehouden voor ontvoering; wilde bushcraften met neefje

Nonkel Benyamine El M.  (26) en zijn neefje Ilias (12) kampeerden het voorbije weekend gewoon in een tent in de wei, onder andere in Ternat. Hun bestemming was een natuurpark op de Belgisch-Franse grens waar zij enkele weken wilden “bushcraften."  Dat zegt Ergun Top, advocaat van Benyamine El M. Zijn cliënt is zonet door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van ontvoering. Hij zal ook  door een psychiater onderzocht worden. 

 1. RECONSTRUCTIE: Ilias en nonkel hadden alles mee voor hun fietstocht, behalve voldoende drinkwater
  PREMIUM

  RECONSTRUC­TIE: Ilias en nonkel hadden alles mee voor hun fietstocht, behalve voldoende drinkwater

  Benyamine E.M., de lievelingsoom van de 12-jarige Ilias Chahdi uit Mortsel, is door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van de ontvoering van zijn neefje. Zelf ontkent hij dat hij Ilias heeft gekidnapt, en beweert hij dat hij ‘gewoon’ samen met de jongen wilde gaan kamperen. Iets wat de speurders op dit moment maar moeilijk kunnen geloven. Want waarom haalde hij dan de sim-kaart uit zijn gsm? En waarvoor huurde hij een opslagloods? Een reconstructie.
 2. Huis Baeyens ziet verhuur Halloweenkostuums 70% terugvallen door corona: “We merken wel dat mensen meer versiering kopen om er thuis een gezellige Halloween van te maken”
  Borsbeek

  Huis Baeyens ziet verhuur Halloween­kos­tuums 70% terugval­len door corona: “We merken wel dat mensen meer versiering kopen om er thuis een gezellige Halloween van te maken”

  Dit weekend is het Halloween en dat betekent in normale tijden heel wat griezelpret. Maar omdat 2020 niet in die categorie van normale tijden hoort, zal Halloween er op veel plaatsen ook anders uitzien. Iets wat ze bij het Huis Baeyens heel hard merken. Wat normaal een hoogdag is voor de kostuumverhuur is dit jaar een grote teleurstelling. “Wij merken een daling van verhuur van 70 procent”, klinkt het. Ander opvallend verschijnsel: mensen kopen wel meer versiering voor thuis.