Tom Michielsen is een drugssmokkelaar uit Hoevenen (Stabroek). Hij wordt zowel door de Belgische als Nederlandse politie gezocht.
Volledig scherm
PREMIUM
Tom Michielsen is een drugssmokkelaar uit Hoevenen (Stabroek). Hij wordt zowel door de Belgische als Nederlandse politie gezocht. © rv

Liet Antwerpse douanier zich door Most Wanted-drugssmokkelaar omkopen? “Op twee jaar van zijn pensioen zou hij zich toch niet met criminelen inlaten”

Antwerpen/TemseDe 58-jarige douanier  die vorige week in een nieuw Sky ECC-onderzoek werd gearresteerd, blijft voorlopig in de cel. Hij zou volgens de procureur de Most Wanted-crimineel Tom Michielsen hebben geholpen bij drugssmokkel. “Mijn cliënt is enkele jaren geleden zelf door drugscriminelen bedreigd via WhatsApp en ook fysiek aangepakt", zegt advocaat Mathias De Daele. 

  1. Louis ‘bekendste dakloze van ’t stad’ Michielsen geëerd met eigen plaatsnaam: “Hij was de échte burgemeester van de stationsbuurt”
    ANTWERPEN

    Louis ‘bekendste dakloze van ’t stad’ Michielsen geëerd met eigen plaatsnaam: “Hij was de échte burgemees­ter van de stations­buurt”

    Het naamloze pleintje in het Antwerpse Statiekwartier gaat voortaan door het leven als ‘Louis Michielsen Plaats’. Een ode aan de bekendste zwerver van ’t stad, die in 2019 overleed. Het naambord is donderdag onthuld door zelfverklaard schijnburgemeester ‘BDW’. “In tegenstelling tot de meeste straatnamen die naar personen vernoemd zijn, was Louis wel degelijk een deel van het plein.” Eerbetoon aan een ‘schone mens’.