Even een terrasje doen: een stralende Lieve Florquin.
Volledig scherm
PREMIUM
Even een terrasje doen: een stralende Lieve Florquin. © RV

LEVENSVERHAAL. Lieve Florquin (66) was ‘bomma stoof’ en Madame Ciro’s: “Mensen goedgezind maken, dat vond ze fantastisch”

AntwerpenSociaal bewogen, vrijgevig en een uitstekende zakenvrouw: Lieve Florquin was het allemaal én nog veel meer. Tot die noodlottige 30 november toen ze plots overleed, amper 66. Voor haar cliënteel was ze Madame Ciro’s, één van de bekendste restaurants van Antwerpen, dat haar man Eugeen Haesaerts twaalf jaar lang runde. “Er kwamen veel bekende gezichten uit de artistieke of bedrijfswereld. Lieve vond dat allemaal geweldig”, aldus Eugeen, die hier het levensverhaal schetst van de liefde van zijn leven.

  1. Zakaria vindt trouwring van weduwe Ann terug op Turnhoutsebaan: “Alsof ik mijn veiligheid terug heb”
    PREMIUM
    Antwerpen

    Zakaria vindt trouwring van weduwe Ann terug op Turnhoutse­baan: “Alsof ik mijn veiligheid terug heb”

    Van een unieke ontmoeting gesproken. Met een entourage wachtte Ann Lenaerts (42) uit Wechelderzande dinsdagavond vol spanning de komst van Zakaria El Haloui (36) af aan het Centraal-Station. De Antwerpenaar botste vorige week op de Turnhoutsebaan nietsvermoedend op haar trouwring met de assen van haar overleden man. Dankzij haar oproep in de krant vond het sieraad opnieuw een weg naar haar: “Je kan niet twee keer zoveel chance hebben.”