Guido Dirix, Germans vader, bijt zich al een decennium lang vast in het dossier van de explosie.
Volledig scherm
PREMIUM
Guido Dirix, Germans vader, bijt zich al een decennium lang vast in het dossier van de explosie. © Jasper Van Der Schoot

“Levens van de nabestaanden zijn totaal verwoest”: TotalEnergies en onderaannemingen na negen jaar voor de rechter voor explosie die reparateurs het leven kostte

AntwerpenNegen jaar heeft het geduurd, maar vrijdag was het zover. Het proces tegen TotalEnergies en vier onderaannemingen is van start gegaan. Ze staan terecht voor de dood van William (29) en German (30), de twee reparateurs die in 2013 omkwamen bij een enorme explosie op de site van Total in de Antwerpse haven. Het proces is opgesplitst in twee zittingsdagen. Vrijdag kwamen de nabestaanden aan de beurt om hun verhaal te doen.

 1. Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alternatief als sinterklaasgeschenk of kerstcadeau?
  Tweakers

  Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alterna­tief als sinter­klaas­ge­schenk of kerstca­deau?

  Hoop je op een iPhone 14 in je schoentje of onder de kerstboom? Dan ben je er waarschijnlijk aan voor de moeite. Wil je toch nog voor het jaareinde een mooi toestel van Apple uitpakken, dan vormt de veel sneller verkrijgbare iPhone 13 mogelijk een alternatief. Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers plaatst beide modellen naast elkaar.
 2. Charni Ekangamene kruidt basisdebuut bij Rupel Boom met zege tegen Jong Charleroi (1-0): “Leren om match sneller dood te maken”
  voetbal eerste nationale

  Charni Ekangamene kruidt basisde­buut bij Rupel Boom met zege tegen Jong Charleroi (1-0): “Leren om match sneller dood te maken”

  Na een moeilijk seizoensbegin lijkt Rupel Boom sinds de trainerswissel helemaal op het goede spoor te zitten. Zaterdagavond klopten de Steenbakkers Jong Charleroi met het kleinste verschil (1-0) en kruipen ze dankzij een 9 op 12 stilaan uit het dal. In die mate zelfs dat Charni Ekangamene en zijn maats nu al een tweede clean sheet op rij pakten en voor het eerst dit seizoen niet meer op een rechtstreekse degradatie- of barrageplaats staan.