Het Letterenhuis toont met Ogen die kijken een selectie beelden die Streuvels zelf maakte.
Volledig scherm
Het Letterenhuis toont met Ogen die kijken een selectie beelden die Streuvels zelf maakte. © Archief Stijn Streuvels

Letterenhuis toont werk van Stijn Streuvels in foto-expo

AntwerpenIn 2021 is het 150 jaar geleden dat Stijn Streuvels geboren werd. Het Letterenhuis in Antwerpen viert deze verjaardag met een tentoonstelling. Streuvels was niet alleen een gevierd schrijver, hij was ook een begenadigd fotograaf: het Letterenhuis toont met ‘Ogen die kijken’ een selectie beelden die Streuvels zelf maakte.

 1. Stadsschouwburg pronkt weer in volle glorie: anderhalf jaar na première schittert cast van MAMMA MIA! weer op het podium
  Antwerpen

  Stads­schouw­burg pronkt weer in volle glorie: anderhalf jaar na première schittert cast van MAMMA MIA! weer op het podium

  Ruim anderhalf jaar na de première kunnen de meer dan 50.000 ticketkopers van de feelgood-musical MAMMA MIA! weer plaatsnemen in de tribunes van de Antwerpse Stadsschouwburg. Na maandenlang repeteren schitterden Vlaamse actrices Tinne Oltmants, Evi Hanssen en Ann Van den Broeck gisterenavond weer op het podium. Voor acteur-regisseur Stany Crets was de avond geslaagd: “Het minutenlange slotapplaus was overweldigend. Ik zag heel wat mensen een traantje wegpinken.”
 1. 40 maanden cel voor man die eigen kinderen ontvoerde: “Hiermee hebben we de kinderen nog niet terug.”
  PREMIUM
  Antwerpen/Hasselt

  40 maanden cel voor man die eigen kinderen ontvoerde: “Hiermee hebben we de kinderen nog niet terug.”

  Khaled A. (49) gaat voor 40 maanden de gevangenis in. Op 1 augustus vorig jaar verdoofde hij zijn ex-vrouw en nam hij hun beide kinderen mee naar Egypte, om er dan voor te zorgen dat die niet meer konden terugkeren. Het werd het begin van een lange lijdensweg voor moeder Issa (39) die haar kinderen al een jaar niet meer heeft gezien. “Het is een eerste stap, maar hiermee hebben we de kinderen nog niet terug.”