Zondag staat Ronald Ferket (68) voor de laatste keer achter de toog van de legendarische De Vagant.
Volledig scherm
PREMIUM
Zondag staat Ronald Ferket (68) voor de laatste keer achter de toog van de legendarische De Vagant. © Klaas De Scheirder

Legendarisch jenevercafé De Vagant sluit definitief de deuren: uitbater Ronald (68) schrijft passie weg in nieuw boek

ANTWERPENAfscheid van een instituut. De Koekenstad zegt deze week vaarwel tegen De Vagant, het geliefde jenevercafé dat volk aantrekt tot buiten de landsgrenzen en al sinds 1972 op de hoek van de Reyndersstraat en de Pelgrimstraat gelegen is. Ronald Ferket (68) — al 36 jaar aan het roer bij De Vagant — blikt terug op zoveel jaren café houden. “Emotioneel afscheid? Zeker niet, ik heb deze beslissing niet zomaar genomen, ik weet waarom ik het doe.”

 1. Duurste rusthuis van het land Park Lane Antwerpen staat op zwarte lijst van zorginspectie
  Play
  PREMIUM
  Antwerpen

  Duurste rusthuis van het land Park Lane Antwerpen staat op zwarte lijst van zorginspec­tie

  Het duurste rusthuis van het land, Park Lane in Antwerpen, staat sinds december op een zwarte lijst van de Zorginspectie van het Agentschap Zorg en Gezondheid. Het rusthuis, dat onder de Frans zorggroep Orpea opereert, staat onder verhoogd toezicht nadat er tijdens verschillende inspectiemomenten tekorten werden vastgesteld. Directeur Filip Van de Venster maakt zich sterk die tekorten opgelost te hebben: “De inspectie mag gerust nog eens langskomen.”
 2. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
  TV

  RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

  Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 1. Elf verdachten naar assisen voor roofmoord op ‘matrassenkoning’ (maar ‘de man met één been' blijft buiten schot)
  PREMIUM
  Antwerpen/Zoersel

  Elf verdachten naar assisen voor roofmoord op ‘matrassen­ko­ning’ (maar ‘de man met één been' blijft buiten schot)

  De roofmoord op zakenman Jerry Coeman zal dan toch door een volksjury moeten beoordeeld worden. De raadkamer heeft elf verdachten doorverwezen naar de kamer van inbeschuldigingstelling, de laatste stop voor een assisenproces. De familie is tevreden over die beslissing maar vraagt wel dat er haast wordt gemaakt met het proces. De brutale moord dateert van 3 mei 2017.
 2. Beerschot verliest de match die het niet mocht verliezen: “Opdracht wordt steeds moeilijker, maar we moeten er voor blijven gaan”
  Voetbal 1A

  Beerschot verliest de match die het niet mocht verliezen: “Opdracht wordt steeds moeilijker, maar we moeten er voor blijven gaan”

  Als Beerschot zich nú nog wil redden, kan het Javier Torrente beter vervangen door een kloon van Harry Houdini zaliger. Na de nederlaag tegen rechtstreeks concurrent Seraing is paars-wit immers meer gebaat bij een ontsnappingskunstenaar dan bij een trainer. Zaterdag ontvangt Beerschot, met de moed der wanhoop, die andere staartploeg Zulte Waregem.