PVDA zette zijn eis voor een betere verbinding tussen Linker- en rechteroever ludiek kracht bij, met duikerspakken en een rubberbootje.
Volledig scherm
PVDA zette zijn eis voor een betere verbinding tussen Linker- en rechteroever ludiek kracht bij, met duikerspakken en een rubberbootje. © Stefaan Van Parys (RV)

“Leg ook Scheldeveer in ter hoogte van Kennedytunnel”: PVDA betoogt met rubberbootje en duikerspakken voor betere oeververbinding

AntwerpenJos D’Haese, Vlaams parlementslid voor PVDA, vraagt Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) om een overzet ter hoogte van de Kennedytunnel. De partij gaf donderdag een petitie met 1.250 handtekeningen af bij de minister in Brussel. Boodschap: zo snel mogelijk een betere, betrouwbare verbinding tussen de beide Scheldeoevers in Antwerpen.

 1. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 2. Tweede editie van Antwerp Fashion Week in februari: "Alternatief voor wegvallen buitenlandse beurzen”
  Antwerpen

  Tweede editie van Antwerp Fashion Week in februari: "Alterna­tief voor wegvallen buitenland­se beurzen”

  Op zondag 6 en maandag 7 februari slaan maar liefst 18 agenturen, showrooms en merkenfabrikanten de handen in elkaar voor de tweede editie van Antwerp Fashion Week. Zo bieden ze een een alternatief aan voor de geannuleerde buitenlandse modebeurzen dit seizoen. “Na het grote succes van de eerste editie van Antwerp Fashion Week vorig jaar, wilden we ons beursalternatief verder uitbouwen om retailers kennis te laten maken met nog meer agenturen, showrooms en merken”, stelt Dieter Deceuninck, de drijvende kracht achter Antwerp Fashion Week.
 1. Oostkampse horecaman zette gesprekken op om cocaïne te verschepen uit Zuid-Amerika tussen lading diepvriesvis: “Bistro en zonnepanelenfirma waren dekmantels van z’n bende”
  PREMIUM
  Oostkamp/Oostende/Antwerpen

  Oostkampse horecaman zette gesprekken op om cocaïne te verschepen uit Zuid-Amerika tussen lading diepvries­vis: “Bistro en zonnepane­len­fir­ma waren dekmantels van z’n bende”

  “Kant-en-klare maaltijden en zonnepanelen waren hun codetaal voor drugs.” Volgens het Brugse parket hadden een Oostkampse horecaman en Oostendse zonnepanelenlegger de leiding over een drugsbende. D.V. (60) en C.K. (56) zouden niet alleen voorbereidingen hebben getroffen om speed te produceren, ze zouden ook gesprekken hebben aangeknoopt om maandelijks cocaïne te verschepen uit Zuid-Amerika via de Antwerpse haven. “In een container met diepvriesvis.”
 2. Vlaanderen trekt 4,3 miljoen euro uit voor Antwerps erfgoed: Neerhoeve in Schoonselhof, Nationale Bank én kaaimuren Willemdok krijgen restauratie
  Antwerpen

  Vlaanderen trekt 4,3 miljoen euro uit voor Antwerps erfgoed: Neerhoeve in Schoonsel­hof, Nationale Bank én kaaimuren Willemdok krijgen restaura­tie

  De Vlaamse regering investeert fors in de restauratie van drie Antwerpse erfgoedparels: de Neerhoeve van kasteel Schoonselhof, de Nationale Bank van België langs de Leien en het Willemdok op het Eilandje. Dat heeft Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele (N-VA) woensdagochtend bekendgemaakt. In totaal maakt Diependaele 4,3 miljoen euro vrij.