Van 1 april tot 24 april loopt in het salon van het M HKA de tentoonstelling van de leerlingen van De Leerexpert Ziekenhuisschool. Enkele foto's van het maakproces.
Volledig scherm
Van 1 april tot 24 april loopt in het salon van het M HKA de tentoonstelling van de leerlingen van De Leerexpert Ziekenhuisschool. Enkele foto's van het maakproces. © rv

Leerlingen van ziekenhuisschool exposeren in M HKA: “Vaak staan ze met een mond vol tanden naar hun eigen werk te kijken”

AntwerpenVan 1 april tot 24 april loopt in het salon van het Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen (M HKA) de Showing Off-tentoonstelling van de leerlingen van De Leerexpert Ziekenhuisschool. 120 leerlingen werkten vanuit het ziekenhuis samen met 13 kunstenaars en ontdekten hun eigen talenten. “Vaak staan de leerlingen zelf versteld van wat ze gemaakt hebben en dat geeft een enorme boost aan hun zelfvertrouwen”, vertelt Bram Van de Vijver, leraar van De Leerexpert Ziekenhuisschool.

 1. Hier proef je nog een stukje Hof Van Cleve in Antwerpen: 7 adresjes van chefs die ooit bij Peter Goossens in de keuken stonden
  PREMIUM

  Hier proef je nog een stukje Hof Van Cleve in Antwerpen: 7 adresjes van chefs die ooit bij Peter Goossens in de keuken stonden

  Met drie Michelinsterren en een topquotering van 19,5 op 20 in Gault&Millau is Hof Van Cleve in Kruisem een van de beste restaurants van ons land. Na 37 jaar trekt Peter Goossens eind 2023 de deur van zijn restaurant echter definitief achter zich dicht. Met zijn huidige keukenchef Floris Van Der Veken heeft hij de ideale opvolger gevonden, maar ook in de provincie Antwerpen kan je nog een stukje Hof Van Cleve proeven, via verschillende ‘poulains’ van Goossens die ondertussen een eigen zaak hebben. Bij deze 7 adresjes proef je nog een stukje Hof Van Cleve in Antwerpen.
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.