Leerlingen van BUSO-school De Tjalk moeten uitzonderlijk lang op de bus zitten door de coronamaatregelen.
Volledig scherm
PREMIUM
Leerlingen van BUSO-school De Tjalk moeten uitzonderlijk lang op de bus zitten door de coronamaatregelen. © Benoit De Freine

Leerlingen van BuSO De Tjalk zitten urenlang op de bus naar school: “Als ze aankomen, hebben ze in hun broek geplast”

Om half vijf in de namiddag kon Jorden (20), die een fysieke en mentale beperking heeft, woensdag eindelijk zijn boterhammen opeten, na een rit van vier uur naar huis. Nochtans woont hij maar 20 kilometer van zijn school, De Tjalk in Antwerpen. “Mensonwaardig”, aldus zijn mama Kelly Van Raemdonck. Ook directrice Ingrid Henckens is niet te spreken over het busvervoer. Minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) kondigde donderdagochtend al aan dat ze de regels voor het busvervoer in het buitengewoon onderwijs vanaf volgende week maandag versoepelt.

  1. Antwerpse voetbaliconen Marc (Van der Linden) en Marc (Schaessens) blikken vooruit op derby van zondag: “4-3 of 3-4 zou straks zomaar kunnen”
    PREMIUM
    Voetbal 1A

    Antwerpse voetbalico­nen Marc (Van der Linden) en Marc (Schaessens) blikken vooruit op derby van zondag: “4-3 of 3-4 zou straks zomaar kunnen”

    Aan een ouderwetse stadsderby hangt automatisch een portie nostalgie vast. En dus leek het ons een leuk idee om in aanloop naar Antwerp-Beerschot de Antwerpse voetbaliconen Marc Van der Linden (56, rood-wit hart) en Marc Schaessens (52, paars bloed) op te voeren voor een gezamenlijk interview. “De derby was altijd op het scherp van de snee, maar haat kwam er nooit aan te pas.”