Alle hulpdiensten zijn aanwezig. Ook de gasmaatschappij is ter plaatse.
Volledig scherm
Alle hulpdiensten zijn aanwezig. Ook de gasmaatschappij is ter plaatse. © Caroline Van de Pol

Lange Nieuwstraat in centrum van Antwerpen tijdlang ontruimd voor agressieve man

AntwerpenIn de Lange Nieuwstraat in Antwerpen is een grote politieactie afgerond, nadat een agressieve man zich verschanst had in een woning vooraan in de straat. Het zou volgens VTM NIEUWS gaan om een uit de hand gelopen conflict tussen huisbaas en huurder.

 1. Paul Cools wordt nieuwe voorzitter van het Antwerp Symphony Orchestra: “Warm hart voor klassieke muziek en een tomeloze energie”
  Antwerpen

  Paul Cools wordt nieuwe voorzitter van het Antwerp Symphony Orchestra: “Warm hart voor klassieke muziek en een tomeloze energie”

  Paul Cools wordt de nieuwe voorzitter van het Antwerp Symphony Orchestra. De ervaren cultureel bestuurder zal vanaf 1 november Hugo Van Geet opvolgen bij het leiden van de raad van bestuur. Hugo Van Geet zorgde de voorbije negen jaren voor ingrijpende en succesvolle wijzigingen waaronder de ingebruikname van de Koningin Elisabethzaal als vaste residentie.
 2. Brand in restaurant Lux veroorzaakte veel rook in omgeving van MAS: “Woont u in de buurt? Goed ventileren”
  Antwerpen

  Brand in restaurant Lux veroorzaak­te veel rook in omgeving van MAS: “Woont u in de buurt? Goed ventileren”

  Door een brand in twee panden aan de Sint-Aldegondiskaai, naast het MAS, is het Eilandje zondagavond een tijd in rook gehuld. Onder meer restaurant Lux, dat al een tijdje dicht is voor renovatie, kreeg de vlammen te verduren. Ondertussen laat de brandweer weten dat het vuur helemaal geblust is. “We blijven nog enkele uren aanwezig om na te blussen, te ventileren en verdere metingen te doen.”
 3. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 1. Kwart van 390 geteste leerlingen in Wommelgem besmet: “Ze zien er heel gezond uit, maar dat is net het probleem”
  Wommelgem

  Kwart van 390 geteste leerlingen in Wommelgem besmet: “Ze zien er heel gezond uit, maar dat is net het probleem”

  In Wommelgem zijn alle 550 kinderen van de lagere scholen zaterdag opgeroepen om zich te komen testen na een corona-uitbraak op een basisschool. Van de 390 opgedaagde leerlingen testte een vierde positief. “Zeer slechte cijfers”, zegt burgemeester Frank Gys (N-VA) aan Het Laatste Nieuws. Aan die resultaten verbindt het lokaal bestuur in overleg met het Agentschap Zorg en Gezondheid enkele nieuwe maatregelen: basisschool Het Oogappeltje gaat dicht en alle activiteiten voor -12-jarigen op het grondgebied worden geannuleerd.
 2. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 3. Al meer dan 200 bezwaarschriften tegen ‘Twin Towers’ en gebrek aan publiek groen aan Pelikaanstraat: “Dit onverteerbaar plan moet opnieuw naar de tekentafel”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Al meer dan 200 bezwaar­schrif­ten tegen ‘Twin Towers’ en gebrek aan publiek groen aan Pelikaan­straat: “Dit onverteer­baar plan moet opnieuw naar de tekentafel”

  De stad heeft 209 digitale bezwaarschriften binnengekregen tegen het RUP Pelikaanstraat, het omvangrijke bouwproject in de Antwerpse stationsbuurt. Het plan om ‘Twin Towers’ van 100 meter hoog op te trekken, het gebrek aan publieke groene ruimte en een parkeergarage voor 1.100 auto’s zijn onverteerbaar voor buurtnetwerk ‘Buren voor buren’.