Drukte op de Antwerpse Ring en daarrond (illustratiebeeld).
Volledig scherm
Drukte op de Antwerpse Ring en daarrond (illustratiebeeld). © Tessa Kraan

Lange files op zowat alle snelwegen naar Antwerpen: “Mooi weer zorgt voor veel volk op de baan”

AntwerpenHet is momenteel zeer druk op de Antwerpse Ring en de autosnelwegen richting Antwerpen. De Ring is al goed verzadigd en op zowat alle autosnelwegen richting Antwerpen staat wel een file. Dat heeft niets met incidenten te maken, maar wel met het mooie weer, klinkt het bij het Verkeerscentrum.

 1. Antwerpse moskee overspoeld met hulpgoederen: “Eerste camion al richting Turkije vertrokken”
  Berchem

  Antwerpse moskee overspoeld met hulpgoede­ren: “Eerste camion al richting Turkije vertrokken”

  Er rolt een golf van solidariteit door het Antwerpse district Berchem. Tot diep in de nacht zijn mensen hulpgoederen voor de slachtoffers van de aardbeving naar de Selimiye moskee komen brengen. Nadat alles is gesorteerd - een huzarenstukje! - worden de spullen per vrachtwagen naar Turkije gebracht. “Deze ramp raakt niet alleen onze gemeenschap. Héél Berchem springt in de bres. Het is hartverwarmend.”
 2. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.
 1. Antwerpse politiechef: “We verzuipen in het drugsgeweld. In 2022 was er om de vier dagen een aanslag”
  Antwerpen

  Antwerpse politie­chef: “We verzuipen in het drugsge­weld. In 2022 was er om de vier dagen een aanslag”

  De Antwerpse federale gerechtelijke politie (FGP) heeft in 2022 maar liefst 94 dossiers geopend naar aanleiding van drugsgerelateerd geweld zoals aanslagen op woningen. Dat staat te lezen in het jaarverslag van het korps. “Omwille van de risico’s voor de bevolking zijn deze onderzoeken dé prioriteit voor alle betrokken partners en zo ook voor onze FGP”, klinkt het.
 2. Senne Vits zet punt achter Rupel Boom-hoofdstuk en tekent bij Zweedse derdeklasser Dalkurd FF: “Ik koester geen revanchegevoelens”
  voetbal belgen in het buitenland

  Senne Vits zet punt achter Rupel Boom-hoofd­stuk en tekent bij Zweedse derdeklas­ser Dalkurd FF: “Ik koester geen revanchege­voe­lens”

  Ruim een maand nadat hij te horen kreeg dat hij mocht vertrekken bij Rupel Boom maakte Dalkurd FF dinsdag de transfer van Senne Vits wereldkundig. De 26-jarige doelman uit Sint-Pieters-Rode, deelgemeente van Holsbeek nabij Leuven, tekende een contract van twee seizoenen bij de Zweedse derdeklasser waarmee hij de komende dagen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen begint.
 3. Antwerp-spelers motiveren scholieren tot goede attitude: “Wij supporteren deze keer voor jullie”
  PREMIUM
  Schoten/Deurne

  Ant­werp-spe­lers motiveren scholieren tot goede attitude: “Wij supporte­ren deze keer voor jullie”

  Het Sint-Jozefinstituut in Schoten kreeg dinsdagnamiddag hoog bezoek over de vloer. De rode loper lag uitgerold voor de Antwerp-spelers Ritchie De Laet en Davino Verhulst. Het voetbalduo kwam de leerlingen extra aanmoedigen om zich op school goed te gedragen zodat de jongeren op het einde van het jaar een positief attitudeattest ontvangen. En wie uitstekend zijn best doet, mag zelfs een match bijwonen op de Bosuil.