Het kunstwerk van Sara Greet Gilis voor het Olympisch Kunstenparcours in het Kielpark.
Volledig scherm
Het kunstwerk van Sara Greet Gilis voor het Olympisch Kunstenparcours in het Kielpark. © Klaas De Scheirder

Kunstenaars stellen Olympisch Kunstenparcours voor op Kiel

AntwerpenVan uitstel komt geen afstel: de voorstelling van het Olympisch Kunstenparcours op het Kiel stond al langer gepland (de reden van uitstel moeten we u niet meer vertellen), maar vandaag stelden de vijf kunstenaars dan toch hun werken voor. District Antwerpen nodigde hen uit een kunstwerk te maken geïnspireerd door 100 jaar Olympische Spelen in Antwerpen, met het Olympisch Kunstenparcours doorheen het Kiel als resultaat. “Verschillende kunstwerken kunnen de komende maanden, en sommigen zelfs langer, hier op het Kiel blijven.”

 1. Janice Cayman sluit seizoen af als recordinternational bij Red Flames, maar zonder collectieve prijs met Lyon: “Nog meer zin om door te gaan”
  vrouwenvoetbal

  Janice Cayman sluit seizoen af als recordin­ter­na­ti­o­nal bij Red Flames, maar zonder collectie­ve prijs met Lyon: “Nog meer zin om door te gaan”

  Afgelopen weekend begon Janice Cayman aan de verdere scherpstelling van haar kersverse record als international bij de Red Flames. Sinds de interland tegen Luxemburg (0-1) staat de teller op 113 en als het van de Brasschaatse afhangt, is het einde nog niet in zicht. Gebrand als ze is om volgend seizoen weer te knallen. Ook bij de Franse recordkampioen Lyon die afgelopen seizoen, voor het eerst in veertien jaar, geen prijs pakte.
 2. Vader steekt nieuwe vriend van ex dood voor ogen van kinderen: video toont hoe vermoedelijke dader kalm wegwandelt met mes nog in de hand
  Play

  Vader steekt nieuwe vriend van ex dood voor ogen van kinderen: video toont hoe vermoede­lij­ke dader kalm wegwandelt met mes nog in de hand

  In Deurne is de 52-jarige Ismet Osmanay doodgestoken, net op het moment dat ouders hun kinderen afhaalden van een nabijgelegen basisschool. Op videobeelden is te zien hoe dader Betim A. (48), een kale man in een keurig pak, rustig wegwandelt nadat hij even daarvoor koelbloedig de nieuwe vriend van zijn ex neerstak. Iets later kan hij worden opgepakt. De veertiger wordt verdacht van moord.