Schepenen Jinnih Beels (Vooruit) en Erica Caluwaerts (Open Vld).
Volledig scherm
PREMIUM
Schepenen Jinnih Beels (Vooruit) en Erica Caluwaerts (Open Vld). © KDS

Kunnen socialisten en liberalen in Antwerps college elkaars bloed drinken? Jinnih Beels: “Na gemiste tweede schepen is het payback-time voor Open Vld”

AntwerpenSocialisten en liberalen hebben het stilaan met elkaar gehad in het Antwerpse college. Dat werd deze week pijnlijk duidelijk op de raadscommissies. Ex-schepen Claude Marinower (Open Vld) insinueerde dat schepen Jinnih Beels (Vooruit) politieke belangen laat meespelen voor het uitdelen van subsidies. “Open Vld is aan het spartelen om niet te verdrinken en doet dat op de kap van 140 kwetsbare jongeren”, reageert Beels bij onze redactie.

 1. Gemeenteraad slaat deur Bernarduscentrum dicht en keert na de zomer terug naar opgefrist stadhuis: wat hebben we onthouden van die vijf jaar?
  PREMIUM
  Antwerpen

  Gemeente­raad slaat deur Bernardus­cen­trum dicht en keert na de zomer terug naar opgefrist stadhuis: wat hebben we onthouden van die vijf jaar?

  Vijf jaar lang werd de Antwerpse gemeenteraad ‘verbannen’ naar de voormalige provincieraadszaal in het Bernarduscentrum aan de Lombardenvest. Vanaf september kunnen de 55 raadsleden opnieuw debatteren in het gemoderniseerde stadhuis. Een terugkeer waar zowat iedereen naar uitkijkt, durven we wedden. Maar welke momenten kleurden nu zoal die afgelopen vijf jaar?
 2. Sportpaleis neemt extra maatregel om chaos op dag van Billie Eilish concert te vermijden: “Wie zich er niet aan houdt, mag vertrekken”
  Play
  Antwerpen

  Sportpa­leis neemt extra maatregel om chaos op dag van Billie Eilish concert te vermijden: “Wie zich er niet aan houdt, mag vertrekken”

  Een veertigtal die hard fans van Billie Eilish sloegen gisteren al figuurlijk tent op aan de ingang van het Sportpaleis, maar vanmiddag belooft de drukte pas echt de moeite te worden. Drieduizend van de vijfduizend tickethouders van het middenplein kunnen zich in wachtzones plaatsen om bij de start van het concert door security naar binnen geloodst te worden. Het Sportpaleis neemt ook een extra maatregel: “De gekleurde bandjes moeten de bewegingsvrijheid van de wachtenden enigszins waarborgen.”