Kris Peelaers zette al meer dan 30.000 prikjes in Antwerpen.
Volledig scherm
Kris Peelaers zette al meer dan 30.000 prikjes in Antwerpen. © rv

Kris (64) zette als dé prikkampioene van Antwerpen al meer dan 30.000 vaccins: “Wij moeten ervoor zorgen dat personeel in ziekenhuis niet verdrinkt in het werk”

AntwerpenAl sinds dag één van de vaccinatiecampagne staat de Antwerpse verpleegkundige Kris Peelaers (64) paraat om Antwerpenaren te voorzien van een prikje. Met naar schatting 30.000 eigenhandig geprikte armen, voorzag Kris een niet te overzien deel van de bevolking van een bescherming tegen het virus. En ze denkt nog niet aan stoppen: “Deze job geeft me enorm veel voldoening.”

 1. Vanaf welke leeftijd geef je je kind zakgeld? En wanneer is het tijd voor een eigen zichtrekening? Deze vijf stappen helpen je op weg
  Spaargids.be

  Vanaf welke leeftijd geef je je kind zakgeld? En wanneer is het tijd voor een eigen zichtreke­ning? Deze vijf stappen helpen je op weg

  Niet al je centen meteen uitgeven, maar ook voldoende sparen: dat is een essentiële levensles. Daarom biedt Wikifin tijdens ‘De Week van het Geld’, van 20 tot 26 maart, allerlei gratis spelen aan waarmee kinderen op een leuke manier met geld leren omgaan in de klas. Wil je hen ook thuis leren sparen en verstandig spenderen? Maak er werk van in vijf stappen, samen met Spaargids.be.
 2. Malik Mohammed (30) kwam als kind vanuit Kenia naar Antwerpen, nu acteert hij in Dertigers: “Trots op mijn roots, maar ik supporter even hard voor de Rode Duivels”
  PREMIUM

  Malik Mohammed (30) kwam als kind vanuit Kenia naar Antwerpen, nu acteert hij in Dertigers: “Trots op mijn roots, maar ik supporter even hard voor de Rode Duivels”

  Danser, acteur, scenarist: kies zelf maar hoe je Malik Mohammed (30) omschrijft. De Antwerpenaar heeft zijn eerste hoofdrol beet in Dertigers, maar misschien herken je hem nog van zijn overwinning bij So You Think You Can Dance in 2015? Wij spraken met hem over zijn kindertijd in Kenia, diversiteit in Antwerpen en hoe hij in de creatieve sector is beland. “Of ik een rolmodel ben? Dat weet ik niet. Maar ik hoop wel dat ik jongeren kan inspireren.”
  Antwerpen
 1. Museum DIVA is terug van weggeweest, en kreeg make-over

  Museum DIVA is terug van weggeweest, en kreeg make-over

  Op vrijdag 24 maart heropent het vernieuwde DIVA-museum in Antwerpen. Het museum was enkele maanden gesloten door ingrijpende renovatiewerken. Het parcours van de vaste expo is helemaal omgegooid en er zijn een aantal nieuwe aanwinsten te bewonderen. Op zaterdag 25 maart en zondag 26 maart staat er een feestelijk heropeningsweekend gepland, vandaag al kregen minister van Cultuur Jan Jambon (N-VA) en schepen van Cultuur Nabilla Ait Daoud (N-VA) alvast een rondleiding.
  Antwerpen