Kortfilm over Roger Van de Velde bekroond

De kortfilm ‘Knetterende Schedels’ van Antwerps scenarist en regisseur Kris Verdonck heeft de prijs voor beste cinematografie gewonnen op het Filmfestival van Macau, een autonome regio aan de zuidkust van China. De prent van 20 minuten is gebaseerd op het gevangenisleven en het werk van de Antwerpse journalist Roger Van de Velde.

0 reacties

 1. Verloren gewaande Rubens-tekening keert terug naar Antwerpen: Museum Plantin-Moretus toont ze vanaf dit weekend
  Antwerpen

  Verloren gewaande Ru­bens-tekening keert terug naar Antwerpen: Museum Plan­tin-Moretus toont ze vanaf dit weekend

  Het Museum Plantin-Moretus heeft er een schitterend topstuk – in bruikleen - bij: een verloren gewaande tekening van Pieter Paul Rubens (1577-1640) die hij in opdracht van de familie Moretus maakte. Het museum organiseert dit weekend én van 22 tot 24 oktober een toonmoment. “We hebben snel moeten schakelen om dit werk op een Parijse veiling te kunnen verwerven”, zegt Thomas Leysen, voorzitter van de Topstukkenraad.
 2. “Onze straten moeten leefbaar zijn voor iedereen”: Critical Mass Antwerpen fietst WK-parcours
  Antwerpen

  “Onze straten moeten leefbaar zijn voor iedereen”: Critical Mass Antwerpen fietst WK-par­cours

  Met een Family Ride kon je zaterdag over het Antwerpse stuk van het WK-parcours fietsen. Daar zagen ook de organisatoren van de regelmatig gereden Critical Mass Bike Ride wel iets in. Enkele tientallen fietsers maakten er gebruik van om nog eens aandacht te vragen voor de positie van de zwakke weggebruiker in het verkeer. Eén maand geleden kwamen twee kinderen om bij een bijzonder tragisch dodehoekongeval in de Lange Leemstraat.