De kleine June, het eerste kindje van Jowie en Ivo.
Volledig scherm
De kleine June, het eerste kindje van Jowie en Ivo. © RV

Koppel uit Ekeren verwelkomt nieuwjaarsbaby June: “Mijn water brak aan de feesttafel”

AntwerpenNieuwjaarsbaby’s: ook in 2022 zijn er in Antwerpen weer een aantal geboren. Het eerste kindje zag om 1.21 uur het levenslicht in het Sint-Augustinusziekenhuis in Wilrijk. Enkele uren later was ZNA Jan Palfijn in Merksem aan de beurt. Daar werd om 5.44 uur de kleine June geboren. “We zijn in de wolken”, glunderen haar trotse ouders.

  1. In Antwerpse tunnels wordt systematisch te veel grondwater opgepompt: “Vergunningen, data, een globaal actieplan, het ontbreekt allemaal”
    ANTWERPEN

    In Antwerpse tunnels wordt systema­tisch te veel grondwater opgepompt: “Vergunnin­gen, data, een globaal actieplan, het ontbreekt allemaal”

    Voor het droog houden van tunnels is de aanhoudende droogte en het zakken van het grondwaterpeil voor de verandering wél goed nieuws. Toch wordt er in Antwerpen systematisch te veel grondwater opgepompt om tunnels als Kennedy en Sint-Anna watervrij te houden. De stad en de Vlaamse milieu-inspectie tikken het Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer - dat de tunnels beheert - op de vingers en vragen een globaal actieplan.