Koala Alinga.
Volledig scherm
Koala Alinga. © Jonas Verhulst/Planckendael

Koala Alinga overleden in Antwerpse ZOO: "Ze was een schoonheid met pit”

AntwerpenDe Antwerpse ZOO rouwt om het plotse overlijden van de koala Alinga. Ze overleed gisteren door een gezwel aan de anusklieren. 

 1. Antwerpse moskee overspoeld met hulpgoederen: “Eerste camion al richting Turkije vertrokken”
  Berchem

  Antwerpse moskee overspoeld met hulpgoede­ren: “Eerste camion al richting Turkije vertrokken”

  Er rolt een golf van solidariteit door het Antwerpse district Berchem. Tot diep in de nacht zijn mensen hulpgoederen voor de slachtoffers van de aardbeving naar de Selimiye moskee komen brengen. Nadat alles is gesorteerd - een huzarenstukje! - worden de spullen per vrachtwagen naar Turkije gebracht. “Deze ramp raakt niet alleen onze gemeenschap. Héél Berchem springt in de bres. Het is hartverwarmend.”
 2. ASSISEN LIVE. "Spijt komt inderdaad altijd te laat, maar ze is er wel”: wetsdokter, DNA-specialisten en eerste getuigen zullen hun verhaal doen over Stephaan Du Lion
  Antwerpen

  ASSISEN LIVE. "Spijt komt inderdaad altijd te laat, maar ze is er wel”: wetsdokter, DNA-specialis­ten en eerste getuigen zullen hun verhaal doen over Stephaan Du Lion

  Er staat genoeg gepland voor de derde zittingsdag in het assisenproces tegen seriemoordenaar Stephaan Du Lion (58). Om te beginnen zal wetsdokter Demeyere haar licht laten schijnen over de autopsieën van de vier slachtoffers en zullen enkele specialisten wat meer uitleg komen geven over het DNA-onderzoek dat voor Du Lion de nagel in de doodskist betekende. In de namiddag komen de eerste getuigen, waaronder de partner van Ariane Mazijn die lang als verdachte werd bezien.