Ook de Grootouders voor het Klimaat -hier afgebeeld tijdens een betoging in Mechelen- deden deze keer hun duit in het zakje.
Volledig scherm
Ook de Grootouders voor het Klimaat -hier afgebeeld tijdens een betoging in Mechelen- deden deze keer hun duit in het zakje. © BELGA

Klimaatbetogers geven voor zesde dag op rij open brief af aan Antwerps stadhuis

In de aanloop naar de Global strike zijn leden van Youth for Climate, Students for Climate en Grootouders voor het Klimaat met een open brief van Antwerpen-Centraal naar het tijdelijke stadhuis in de Hofstraat gestapt. Daarmee willen de actievoerders het stadsbestuur nogmaals vragen om werk te maken van een ernstig klimaatbeleid.

9 reacties

 • maurice snelders

  1 jaar geleden
  De vervuiling ligt toch juist aan die generatie hebben de klimaat spijbelaars openlijk verklaart.
 • maurice snelders

  1 jaar geleden
  Volgens Anuna is haar vorige generatie verantwoordelijk voor de klimaatproblemen. Dus ook haar ouders en haar grootouders. En dan komen die nu ondanks die beschuldigingen op straat????
 • Remus Bogaert

  1 jaar geleden
  @Robby van ballaert, op wat wacht U om het goede voorbeeld te geven ?
 • Jean West

  1 jaar geleden
  Grootouders voor het klimaat? Ik ben ook grootouder alles kon, vervuiling was geen probleem en niemand lag wakker van het klimaat en nu gaan ze meedoen aan de klimaat hype.
 • Jef Denijs

  1 jaar geleden
  Grote betoging zo te zien. Veel interesse is er niet meer.
 1. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 2. Antwerpse ombudsvrouw krijgt 1.468 klachten binnen in 2020: “Bereikbaarheid blijft werkpunt”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Antwerpse ombuds­vrouw krijgt 1.468 klachten binnen in 2020: “Bereik­baar­heid blijft werkpunt”

  1.468 afgeronde ombudsdossiers in 2020: dat is de balans opgemaakt door stedelijk ombudsvrouw Karla Blomme over de werking van de stedelijke diensten, de Antwerpse sociale huisvestingsmaatschappijen, Zorgbedrijf Antwerpen, het Stedelijk Onderwijs Antwerpen, de Brandweer Zone Antwerpen en de Politiezone Antwerpen. Naast sluikstort blijft de bereikbaarheid van de stad een werkpunt: “Door de coronacrisis is die digitale kloof nog veel groter geworden”, aldus Blomme.
 1. Wonen in een parkresidentie: groene oase vlakbij de stad
  Aangeboden door Alides

  Wonen in een parkresi­den­tie: groene oase vlakbij de stad

  Groen, rust en kalmte worden meestal niet geassocieerd met levendige woonomgevingen. Toch voelen veel mensen de behoefte om deel uit te maken van een community en willen ze tegelijkertijd wonen in een groene en rustige omgeving. Op die vraag speelt ‘de parkresidentie’ in: residentiële woonblokken die gebouwd worden temidden van een park in of aan de rand van urbane en peri-urbane centra. Wij spraken met Wouter Dekemel, sales & marketingmanager bij Alides over een nieuwe en bijzondere woonresidentie die gebouwd wordt vlakbij het Edegemse centrum.
 1. Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?
  Play

  Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?

 2. Man probeert tijdens politieachtervolging auto te stelen
  Play

  Man probeert tijdens politieach­ter­vol­ging auto te stelen