Ook de Grootouders voor het Klimaat -hier afgebeeld tijdens een betoging in Mechelen- deden deze keer hun duit in het zakje.
Volledig scherm
Ook de Grootouders voor het Klimaat -hier afgebeeld tijdens een betoging in Mechelen- deden deze keer hun duit in het zakje. © BELGA

Klimaatbetogers geven voor zesde dag op rij open brief af aan Antwerps stadhuis

In de aanloop naar de Global strike zijn leden van Youth for Climate, Students for Climate en Grootouders voor het Klimaat met een open brief van Antwerpen-Centraal naar het tijdelijke stadhuis in de Hofstraat gestapt. Daarmee willen de actievoerders het stadsbestuur nogmaals vragen om werk te maken van een ernstig klimaatbeleid.

9 reacties

 • maurice snelders

  3 jaar geleden
  De vervuiling ligt toch juist aan die generatie hebben de klimaat spijbelaars openlijk verklaart.
 • maurice snelders

  3 jaar geleden
  Volgens Anuna is haar vorige generatie verantwoordelijk voor de klimaatproblemen. Dus ook haar ouders en haar grootouders. En dan komen die nu ondanks die beschuldigingen op straat????
 • martin govaert

  3 jaar geleden
  @Robby van ballaert, op wat wacht U om het goede voorbeeld te geven ?
 • Jean West

  3 jaar geleden
  Grootouders voor het klimaat? Ik ben ook grootouder alles kon, vervuiling was geen probleem en niemand lag wakker van het klimaat en nu gaan ze meedoen aan de klimaat hype.
 • Jef Denijs

  3 jaar geleden
  Grote betoging zo te zien. Veel interesse is er niet meer.
 1. City Pirates kegelt eerstenationaler Olympique Charleroi uit de beker, Kenneth Ugoh is matchwinnaar (1-0): “Vertrouwen van de coach maakt verschil”
  Voetbal Beker van België

  City Pirates kegelt eerstenati­o­na­ler Olympique Charleroi uit de beker, Kenneth Ugoh is matchwin­naar (1-0): “Vertrouwen van de coach maakt verschil”

  Een ding is zeker, verrassingen zijn er altijd wel in de beker en zo ook in Merksem zondagavond. Omwille van de hitte werd de aftrap verlaat naar 19.30 uur en dat bleek een goede beslissing voor City Pirates, dat eerstenationaler Olympique Charleroi ontving. Jeugdproduct Kenneth Ugoh tekende rond het half uur voor de 1-0 na een knappe individuele actie en een sterke thuisploeg hield die voorsprong daarna ook vast. Dat heet dan een stunt en dus mogen de Piraten zich opmaken voor de volgende ronde waarin tweedenationaler Dikkelvenne op bezoek komt.