ANP
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Kleurt ook de Antwerpse economie bloedrood? Ondernemers getuigen: “Annuleringen zijn niet meer te tellen”

De Antwerpse coronacijfers zijn omgekeerd evenredig met de drukte in de binnenstad. De winkelstraten blijven al een poos leeg, net als de caféterrassen en de restaurants. En sinds provinciegouverneur Cathy Berx maandagavond zowaar een avondklok instelde, lijkt de situatie al helemaal dramatisch. Hoe is het gesteld met de Antwerpse economie? Wij polsten bij winkeliers, horeca, de haven en de bedrijven.

32 reacties

 • Verryckt Staf

  1 jaar geleden
  Gevolg van een halfslachtige beslissing , 14 dagen volledig gesloten voor de rode zones maar nu de ganse provincie en het ganse land tot einde augustus , prima geregeld ! Kunnen die pollitiekers op vacantie .
 • PETER PERMENTIER

  1 jaar geleden
  Belgie is te dicht bevolkt, we hebben nu meer restaurants dan bakkers in een straat, vroeger in de 1900's waren in de straten ten minstens 3 tot 5 cafes, nu zijn het restaurants die terug de regels weer en weer aan hun voeten lappen omdat ze weten dat er nooit controle is op hun Dus zaken doen als vroeger en de klant durft niet te reageren.dus ze zijn de baas
 • raf peeters

  1 jaar geleden
  Als we eerlijk zijn kunnen cafè ,restaurants leven (veel te veel van dit soort dingen) omdat de mens nog amper werkt.Als je evaluatie bekijkt van de laatste 50 jaar tot vandaag bestaat een jaar uit meer vrije tijd dan werken,het was ooit wel eens anders.Deze sector zou zich meer dan om even welke beroepsbezigheid(als je dat al beroep kan noemen)moeten bewust zijn ,als het slecht gaat zijn vrije tijd en vertier eerste wat de mens niet meer kan.Niet zo klagen ,vaak onterecht .
 • jose decuypere

  1 jaar geleden
  De Horeca? Al eens gezien met welke wagens die zaakvoerders rijden? Ze zijn zelf de schuld van de annuleringen. Ze vegen hun voeten aan alle corona-maatregelen. Ze kunnen hun vetverdiende spaargelden en beleggingen nu aanspreken.
 • Francis potters

  1 jaar geleden
  Ipv iedereen de schuld te geven zou men beter eerst in eigen boezem kijken. Er werd duidelijk weer gefeest in t stad plus de andere gemeenschappen trokken zich er niets van aan. Nu betaalt t stad de prijs.
 1. RECENSIE. ‘F*** you very, very much’: “Vrouwen boven de dertig zijn dus allemaal ladderzatte en hysterische wezens?”
  TV

  RECENSIE. ‘F*** you very, very much’: “Vrouwen boven de dertig zijn dus allemaal ladderzat­te en hysteri­sche wezens?”

  Een droogeerlijke komedie over het leven van drie vriendinnen boven de dertig met Frances Lefebure als de losgeslagen kapitein van dit ambitieuze relaas vol schuine opmerkingen en bekende koppen. ‘F*** you very, very much’, is hier niet om onopgemerkt aan u voorbij te gaan. Maar of u deze kolderieke reeks op Streamz ook moet streamen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Wie is Silvio Migliore (25)? Beginnend acteur die vrouwenharten sneller doet slaan: “Trots dat ze voor een nieuwe productie mij verkiezen boven Matteo Simoni”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Wie is Silvio Migliore (25)? Beginnend acteur die vrouwenhar­ten sneller doet slaan: “Trots dat ze voor een nieuwe productie mij verkiezen boven Matteo Simoni”

  “Ik heb vandaag mijn eerste handtekening gegeven”, glundert Silvio Migliore (25) uit Deurne. De casanova met Servisch-Italiaans bloed schittert vanavond in de nieuwe Play4-serie ‘De Redders’. Als model schuwt hij de camera niet, en misschien herkent u hem nog van het programma Celebs Gaan Daten, waarin hij op stap ging met ex-miss België Justine De Jonckheere (29): “Een vriend pushte me om eraan deel te nemen. Ik heb spijt dat ik mijn ziel verkocht aan reality-tv.”