Sophie Berckelaers, kleindochter van Michel Seuphor en schenker, met Agnes Caers, goede vriendin van Michel Seuphor.
Volledig scherm
Sophie Berckelaers, kleindochter van Michel Seuphor en schenker, met Agnes Caers, goede vriendin van Michel Seuphor. © KMSKA

Kleinkinderen Michel Seuphor schenken 57 werken aan Museum voor Schone Kunsten: “Sleutelfiguur in Europees modernisme”

ANTWERPENDe kleinkinderen van Michel Seuphor (1901-1999) schenken 57 werken van de bekende Belgische abstracte kunstenaar aan het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA). Voor het museum is het een belangrijke bijdrage aan de bestaande collectie moderne kunst. “Bijna veertig procent van onze collectie bestaat uit schenkingen.”

  1. Bijna 10 keer zoveel onderaannemers op werf van ingestorte school, sectorfederatie en vakbonden reageren: “Veiligheid op bouwwerven moet beter”
    22

    Bijna 10 keer zoveel onderaanne­mers op werf van ingestorte school, sectorfede­ra­tie en vakbonden reageren: “Veiligheid op bouwwerven moet beter”

    De Confederatie Bouw en de vakbonden roepen op om de veiligheid op bouwwerven te verhogen. Dat doen ze naar aanleiding van een onderzoek van ‘VTM NIEUWS' en ‘Het Laatste Nieuws’, waaruit blijkt dat de hoofdaannemer van de ingestorte school in de wijk Nieuw Zuid in Antwerpen loog tegen de stad over het aantal onderaannemers. Vanuit politieke hoek komt kritiek: “Dat de stad Antwerpen zo slecht op de hoogte is van wie er werkt en wat er op haar werven gebeurd, is schuldig verzuim.”