Een aantal van de 'hospitality heroes' die een op maat gemaakte opleiding kregen en nu hun certificaat op zak hebben. Rechts herkent u onder meer schepen Erica Caluwaerts (Open Vld) en Matthias De Caluwé, topman van Horeca Vlaanderen.
Volledig scherm
Een aantal van de 'hospitality heroes' die een op maat gemaakte opleiding kregen en nu hun certificaat op zak hebben. Rechts herkent u onder meer schepen Erica Caluwaerts (Open Vld) en Matthias De Caluwé, topman van Horeca Vlaanderen. © RV

Klaar voor job in Antwerpse horeca: 32 anderstalige nieuwkomers kregen intensieve opleiding ‘Hospitality Heroes’

AntwerpenDe horeca ondervindt een nijpend tekort aan werkkrachten. Een interessant initiatief om daar wat aan te doen, is de intensieve opleiding ‘Hospitality Heroes’ van het sectorfonds van de horeca, de stad Antwerpen en de VDAB. Maandag ontvingen 32 anderstalige nieuwkomers hun certificaat als afwasser, medewerker voor de kamerdienst en keuken- en zaalpersoneel.

  1. ISVAG wil huidige installatie met 20 jaar verlengen, milieuorganisaties dienen bezwaar in
    PREMIUM
    Antwerpen

    ISVAG wil huidige installa­tie met 20 jaar verlengen, milieuorga­ni­sa­ties dienen bezwaar in

    Afvalverbrander ISVAG wil de vergunning voor zijn bestaande afvalverbrandingsoven in Wilrijk met twintig jaar verlengen. Onaanvaardbaar, vinden milieuorganisaties Bond Beter Leefmilieu en Natuurpunt. Zij tekenen bezwaar aan. Eerder werden de plannen voor een nieuwe oven al doorkruist door de Raad voor Vergunningsbetwistingen, na protest van onder meer de milieuorganisaties.