Khalid El Hatri (35) richtte Young FENIX op om jongeren te helpen tijdens de coronacrisis.
Volledig scherm
Khalid El Hatri (35) richtte Young FENIX op om jongeren te helpen tijdens de coronacrisis. © rv

Khalid (35) richt Young FENIX op om kwetsbare jongeren te ondersteunen tijdens coronacrisis

Khalid El Hatri (35) uit Antwerpen is gestart met het burgerinitiatief Young FENIX om kwetsbare jongeren te helpen tijdens de coronacrisis. Samen met een groep vrijwilligers biedt hij kosteloos en anoniem verschillende vormen van laagdrempelige ondersteuning. “We bereikten al heel wat jongens en meisjes die dubbel werden getroffen door de coronamaatregelen.”

 1. Warre (27) ziet dak van platenwinkel naar beneden vallen op collectie: “Het is een mysterie hoe dit is kunnen gebeuren”
  Eksel / Antwerpen

  Warre (27) ziet dak van platenwin­kel naar beneden vallen op collectie: “Het is een mysterie hoe dit is kunnen gebeuren”

  Ekselaar Warre Geens (27) beleefde afgelopen weekend een vreselijke ervaring. Het dak van zijn platenwinkel ‘Warrecords’ aan de Sint-Katelijnevest in Antwerpen is in de nacht van zaterdag op zondag naar beneden gekomen. “Liters water hebben heel wat muziek onherstelbaar beschadigd”, stelt Warre. Er is nu gestart met een crowdfunding om de schade wat in te perken.
 2. ‘Ecowarrior’ Moenia (25) verkoopt duurzame producten op haar populaire webshop: “Herbruikbaar maandverband blijft jammer genoeg nog iets voor de ‘happy few’”
  PREMIUM
  Antwerpen/Brasschaat

  ‘Ecowarrior’ Moenia (25) verkoopt duurzame producten op haar populaire webshop: “Herbruik­baar maandver­band blijft jammer genoeg nog iets voor de ‘happy few’”

  Trots was ze, toen ze haar eerste drinkbus kocht. Sindsdien wijdt de jonge student-onderneemster Moenia Ladhib (25) haar leven aan een duurzamer bestaan. Zodanig zelfs dat ze er niets anders op bond dan haar eigen bedrijf Ecossentials te lanceren, wat anderhalf jaar later een succes in het Antwerpse blijkt te zijn. Een gesprek over menstruatieonderbroeken, waarom ze zichzelf de naam ‘ecowarrior’ aanprijst en hoe het door haar ziekte fibromyalgie helemaal anders had kunnen uitdraaien.