Khalid El Hatri (35) richtte Young FENIX op om jongeren te helpen tijdens de coronacrisis.
Volledig scherm
Khalid El Hatri (35) richtte Young FENIX op om jongeren te helpen tijdens de coronacrisis. © rv

Khalid (35) richt Young FENIX op om kwetsbare jongeren te ondersteunen tijdens coronacrisis

Khalid El Hatri (35) uit Antwerpen is gestart met het burgerinitiatief Young FENIX om kwetsbare jongeren te helpen tijdens de coronacrisis. Samen met een groep vrijwilligers biedt hij kosteloos en anoniem verschillende vormen van laagdrempelige ondersteuning. “We bereikten al heel wat jongens en meisjes die dubbel werden getroffen door de coronamaatregelen.”

 1. 40 maanden voor veroordeelde drugsdealer die oorlogswapens opsloeg voor bevriende criminelen
  PREMIUM
  Antwerpen

  40 maanden voor veroordeel­de drugsdea­ler die oorlogswa­pens opsloeg voor bevriende criminelen

  Niels D.C. (32) had wellicht op een betere uitkomst gehoopt. In oktober van 2019 ontdekte de politie dat hij een grote hoeveelheid zware wapens had opgeslagen in een gehuurde garagebox in Deurne. Volgens hem huurde hij die box enkel als wederdienst voor een paar vrienden en wist hij niets af van de wapens. Het DNA op één van de geweren, bracht hem echter in de problemen. “Zijn handelingen vormen een gevaar voor de openbare veiligheid.”
 2. Vijf miljoen euro voor grondige hertekening zwart kruispunt R11-Prins Boudewijnlaan: “Veel veiliger voor fietsers en voetgangers”
  Antwerpen/Wilrijk

  Vijf miljoen euro voor grondige herteke­ning zwart kruispunt R11-Prins Boudewijn­laan: “Veel veiliger voor fietsers en voetgan­gers”

  Veel te groot, onoverzichtelijk en dus gevaarlijk voor alle weggebruikers: het immense kruispunt van de R11-Frans Van Dunlaan met de Prins Boudewijnlaan in Wilrijk schreeuwt om een heraanleg. Eindelijk komt die in zicht, nu Vlaams minister Lydia Peeters (Open Vld) 5 miljoen euro voor dat zwarte punt heeft vastgeklikt. “Alles wordt een stuk compacter”, zegt Alexandra d’Archambeau (Open Vld), buurtbewoonster en districtsraadslid in Wilrijk.