President van Katoen Natie Specialty Chemicals USMCA Sam Dhollander, CEO van Katoen Natie Fernand Huts en president van Katoen Natie Amerika Frank Vingerhoets op een persconferentie in Denver, Colorado.
Volledig scherm
PREMIUM
President van Katoen Natie Specialty Chemicals USMCA Sam Dhollander, CEO van Katoen Natie Fernand Huts en president van Katoen Natie Amerika Frank Vingerhoets op een persconferentie in Denver, Colorado. © Grâce Verellen

Katoen Natie pompt 1 miljard dollar in Amerikaanse branche: “Niemand is zo gek om te doen wat wij doen”

AntwerpenKatoen Natie wil komende tien jaar 1 miljard dollar - omgerekend 1.023.835.000 euro- in haar Noord-Amerikaanse vestigingen pompen. Dat maakte topman Fernand Huts bekend op een persconferentie in de Amerikaanse stad Denver, waar hij ook ‘zijn’ expo ‘Saints, Sinners, Lovers & Fools’ in het Denver Art Museum opende. De investering draait vooral rond het uitbreiden van de bestaande gigaplatformen van de (petro)chemische industrie.

 1. Het einde van de microscoop? Antwerps ziekenhuis gebruikt als eerste in Benelux artificiële intelligentie om kankercellen op te sporen: "Een extra paar virtuele ogen dat meekijkt”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Het einde van de microscoop? Antwerps ziekenhuis gebruikt als eerste in Benelux artifi­ciële intelligen­tie om kankercel­len op te sporen: "Een extra paar virtuele ogen dat meekijkt”

  Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA) en GZA Ziekenhuizen, die begin 2024 fuseren tot Ziekenhuis aan de Stroom, hebben een medische primeur beet: als eerste ziekenhuis in de Benelux - en als een van de slechts tiental ziekenhuizen ter wereld - gebruiken ze artificiële intelligentie in de strijd tegen kanker. Slimme software kan sneller en preciezer tumoren beoordelen, terwijl dat traditioneel nog met een microscoop gebeurde. “Dit is een grote doorbraak voor de pathologie. De microscoop is nu plan B geworden.”
 1. Hilde Gos (55) koos op haar 50e voor haar droom, een eigen vegan ijssalon openen: "De perfecte combinatie van mijn liefde voor dieren, duurzaamheid en ijs”
  Antwerpen

  Hilde Gos (55) koos op haar 50e voor haar droom, een eigen vegan ijssalon openen: "De perfecte combinatie van mijn liefde voor dieren, duurzaam­heid en ijs”

  Op haar 50e koos de Antwerpse Hilde Gos (55) voor een carrièreswitch: ze startte met haar eigen ijssalon IceLab NiceCream Creations, de allereerste, volledig plantaardige gelateria in de Benelux. De stap wagen, loonde: Hilde werd recent genomineerd als vrouwelijke belofte voor de Womed Award 2022, dat vrouwelijk ondernemerstalent beloont. “Niet alleen veganisten kunnen bij ons terecht: ook de Joodse en Indische gemeenschap vinden hun weg naar ons.”