Met de app leer je wat te doen bij brand.
Volledig scherm
Met de app leer je wat te doen bij brand. © Foto De Scheirder

Karen Damen stelt virtual reality-app van brandweer voor

ANTWERPENHet korps van Brandweer Zone Antwerpen heeft een virtual reality -app klaar waarmee het de gebruikers wil leren hoe je brand best kan voorkomen of bestrijden. Tv-figuren Karen Damen en Bartel Van Riet werkten eraan mee.

 1. 82 jaar en nog aan de slag als orderpicker: “Twintig jaar na mijn pensioen begon het weer te kriebelen”
  PREMIUM
  Berchem

  82 jaar en nog aan de slag als orderpic­ker: “Twintig jaar na mijn pensioen begon het weer te kriebelen”

  82 jaar en nog steeds aan de slag: het zijn er maar zeer weinigen die het Tineke Brees uit Berchem nadoen. Sinds haar 61ste geniet ze van haar pensioen maar twee jaar geleden kriebelde het toch om weer aan de slag te gaan. Ze zocht en vond een flexijob bij VAWI in Antwerpen waar ze werkt als orderpicker. “Fysiek lukt het nog en ondanks mijn leeftijd ben ik altijd op zoek naar iets om bij te leren. Maar ook het financiële speelt natuurlijk een rol want met een pensioen alleen lukt het niet om comfortabel te leven.”
 2. Stad koopt busstelplaats Zurenborg om plaats te maken voor nieuw woonproject: “Inspelen op noden en wensen op wijk- en stadsniveau”
  ZURENBORG/DEURNE

  Stad koopt busstel­plaats Zurenborg om plaats te maken voor nieuw woonpro­ject: “Inspelen op noden en wensen op wijk- en stadsni­veau”

  Met de verhuis van vervoersmaatschappij De Lijn in het vizier, koopt de stad Antwerpen de gronden aan van de busstelplaats Zurenborg. Samen met de voordien al aangekochte site van de gasfabriek komt er daardoor extra ruimte vrij voor het woonproject Nieuw Zurenborg. “De nabijheid van het toekomstige spoorpark is een extra troef voor een mooie toekomst op vlak van wonen en publieke ruimte.”
 1. Kan muziek levens redden? Telefacts NU doet de test
  Play
  Telefacts NU

  Kan muziek levens redden? Telefacts NU doet de test

 2. Dokter Maradona verdedigt zichzelf emotioneel: "Diego was het moe om Maradona te zijn"
  Play

  Dokter Maradona verdedigt zichzelf emotioneel: "Diego was het moe om Maradona te zijn"