Een toekomstbeeld van de Kaailine.
Volledig scherm
Een toekomstbeeld van de Kaailine. © Tractebel Engineering – Palmbout Urban Landscapes

Kaailine verhuist naar het noordelijke deel van de Scheldekaaien

AntwerpenDe ‘Kaailine’ krijgt zijn definitieve plek op het wandelterras tussen het Steenplein en het Noorderterras. Het wordt een nieuwe, groene wandelstrook met zitbanken. Oorspronkelijk was het de bedoeling om het wandelterras tussen het Zuiderterras en het Steenplein te vergroenen, maar dat kon niet door de kaaimuurstabilisatie. Vanaf het najaar van 2022 wordt de Kaailine als definitief project op het noordelijke wandelterras ingericht, nadat de restauratie daarvan afgerond is.

  1. Ultrafietser Elias gaat voor 1.000 kilometer non-stop om Kom op tegen Kanker te steunen: “Rijden met glimlach op je gezicht, dat helpt écht”

    Ultrafiet­ser Elias gaat voor 1.000 kilometer non-stop om Kom op tegen Kanker te steunen: “Rijden met glimlach op je gezicht, dat helpt écht”

    Duizend kilometer fietsen: we kunnen er ons wel iets bij voorstellen als dat uitgesmeerd is over verschillende dagen. Liefst in groep dan nog. Maar non-stop en op je eentje? Gelukkig zijn er specialisten: Elias Renard (31) haalde vorig jaar al eens 750 kilometer. “Slaaptekort vrees ik het meest”, zegt de Berchemnaar. Belangrijk: hij rijdt op 7 en 8 april voor Kom op Tegen Kanker.
    Antwerpen