Slachtoffer Jonas M. kon zijn drugsschuld niet aflossen.
Volledig scherm
PREMIUM
Slachtoffer Jonas M. kon zijn drugsschuld niet aflossen. © rv

Junkie ontvoerd voor 100 gram cannabis, rechter verbaasd over geklungel: “U blinddoekte hem met een mondmasker voor zijn ogen?”

Drie mannen staan terecht voor de ontvoering en gijzeling van een Antwerpse drugsverslaafde. De man was bedreigd met een gasbrander en een mes om zijn drugsschuld van 800 euro af te lossen.  De openbare aanklager vorderde tot 50 maanden effectieve celstraf.  “Hier wordt van een mug een olifant gemaakt”, vonden de verdachten.

  1. Tien gram zwaar, 50 miljoen dollar waard: “Voor deze diamant zal gevochten worden”
    PREMIUM
    Antwerpen

    Tien gram zwaar, 50 miljoen dollar waard: “Voor deze diamant zal gevochten worden”

    Hij weegt 10 gram, is 39,34 karaat en heeft een helderblauwe kleur. Het is tevens een van de zeldzaamste diamanten die ooit in de Zuid-Afrikaanse Cullinan-mijn gevonden werd. Eens geslepen, zal de blauwe steen voor een geschatte waarde tussen de 50 en 70 miljoen dollar over de toonbank gaan. Alvorens het blauwe wonder naar Dubai, Hongkong en New York trekt in afwachting van de veiling in juli, maakt hij deze week zijn eerste stop in ‘diamond city’ Antwerpen: “Deze steen is miljoenen jaar oud. Ouder dan het leven op deze planeet, ouder dan de dinosaurussen. ”