Samuel Markowitz staat op de luchthaven van Zaventem slachtoffers bij.
Volledig scherm
Samuel Markowitz staat op de luchthaven van Zaventem slachtoffers bij. © Foto Castelyns

Joodse veiligheidsdienst Hatzoloh snelt te hulp in Zaventem

ANTWERPENMet twee scooters naar de luchthaven van Zaventem. De speciale joodse paramedische veiligheidsdienst Hatzoloh twijfelde gisterochtend geen moment om gewonde joden, maar ook andere slachtoffers te gaan helpen. "Ik zag alleen chaos en roepende mensen", getuigt Samuel Markowitz, hoofdcoördinator van Hatzoloh en Antwerps districtschepen voor Open Vld.

 1. Gemiddelde hypotheekrente bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?
  Spaargids.be

  Gemiddelde hypotheek­ren­te bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?

  De rentevoeten voor woonleningen zitten de laatste maanden stevig in de lift. En nu de Europese Centrale Bank beslist heeft om voor het eerst in 11 jaar tijd de rente te verhogen, lijkt er ook geen beterschap op komst. Is het dan een goed idee om nu nog snel een lening vast te leggen en nadien pas een woning te kopen? Spaargids.be onderzoekt de mogelijkheden.
 2. Tegen 2030 zou elke Vlaming toegang moeten hebben tot fiber: waar kan je nu al gebruik maken van het glasvezelnetwerk?
  Mijntelco

  Tegen 2030 zou elke Vlaming toegang moeten hebben tot fiber: waar kan je nu al gebruik maken van het glasvezel­net­werk?

  Fiber, ofwel glasvezel, is het internetnetwerk van de toekomst. Op dit moment heeft nog maar 8 procent van de Belgen toegang tot fiber. Maar de komende jaren wordt het glasvezelnetwerk stevig uitgebreid en zal het huidige kopernetwerk vervangen. Wat betekent dit voor jou? Welke voordelen biedt fiberinternet? En hoe kan je er nu al gebruik maken? Mijntelco.be legt het uit.