Crypto-kunstenaars palmen de dynamische reclameschermen in onder andere premetrostation Groenplaats.
Volledig scherm
Crypto-kunstenaars palmen de dynamische reclameschermen in onder andere premetrostation Groenplaats. © Tessa Kraan

Jonge kunstenaars palmen reclameborden metrostations in met ‘crypto art’

ANTWERPEN/GENTDigitale graphics, muziek, virtual reality, gif’s, geprogrammeerde en digitale kunst. Allemaal kunstdisciplines die omvat worden als zogenoemde ‘crypto art’. Het Gentse jongerenbureau Trendwolves wil het brede publiek laten kennis maken met de nieuwe vorm van kunst. Elf jonge kunstenaars presenteren momenteel hun werk op de dynamische lichtborden van De Lijn in de premetrostations van Antwerpen.

  1. 100 jongeren bereiden zich voor op Tall Ships Races: "'s Avonds naar de zonsondergang kijken op een boot: ik heb er al zin in”
    Antwerpen

    100 jongeren bereiden zich voor op Tall Ships Races: "'s Avonds naar de zonsonder­gang kijken op een boot: ik heb er al zin in”

    Van vrijdag 22 tot maandag 25 juli meren 43 van de prachtigste zeilschepen ter wereld aan in Antwerpen voor The Tall Ships Races. De voorbereidingen voor deze spectaculaire zeilwedstrijd, waarvan de tweede etappe dit keer vanuit Antwerpen naar Aalborg in Denemarken gaat, zijn volop aan de gang. Ook heel wat Belgische trainees, verenigd in de Antwerp Crew, tellen vol ongeduld af naar de komst van de Tall Ships. Zij kregen vandaag een bootcamp in het Havenhuis.