Chef en zaakvoerder van NEBO, Dimitri de Koninck
Volledig scherm
Chef en zaakvoerder van NEBO, Dimitri de Koninck © Triple Living

Jonge chef opent nieuw restaurant NEBO op Antwerpse Nieuw Zuid: “Bij mij krijgen de gasten op het bord waar ze zelf zin in hebben”

AntwerpenBinnenkort kunnen liefhebbers van de gastronomische keuken hun smaakpapillen laten prikkelen in het nieuwe Nebo. Het restaurant van Dimitri de Koninck opent op 1 mei de deuren aan het al even nieuwe Panamarenkoplein op Nieuw Zuid. De relatief jonge kok (°1986) heeft een voorliefde voor de Franse klassiekers met een moderne twist en een ambitieuze gastronomie op maat van de authentieke levensgenieter.

 1. Bestuurder moskee schuldig aan aanranding van meisjes tijdens lessen Arabisch: “Drie jaar na de feiten klapt slachtoffer nog altijd dicht”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Bestuurder moskee schuldig aan aanranding van meisjes tijdens lessen Arabisch: “Drie jaar na de feiten klapt slachtof­fer nog altijd dicht”

  Gewezen ondervoorzitter Bachir B. (65) van de moskee El Fath uit Borgerhout wordt veroordeeld tot vier jaar cel, waarvan de helft effectief, voor de aanranding van drie minderjarige meisjes tijdens de lessen Arabisch in de moskee. De aanklager had vijf jaar cel gevorderd tegen de man. De zaak kwam aan het licht toen de imam van de moskee een gsm-filmpje maakte terwijl Bachir B. een 11-jarig meisje tegen de muur duwde en haar betastte. De imam staat mee terecht omdat hij het meisje niet ter hulp was geschoten.
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.