De ondergrondse parking voor fietsen is volgens JongCD&V niet veilig genoeg
Volledig scherm
De ondergrondse parking voor fietsen is volgens JongCD&V niet veilig genoeg © Laenen

JongCD&V noemt nieuwe regel tegen foutief geparkeerde fietsers een “verfpotbeleid”

JongCD&V noemt de maatregel om de wildgroei aan foutgeparkeerde fietsen een “voorbeeld van een verfpotbeleid”. De partij neemt het het Antwerps bestuur kwalijk dat er geen doordacht fietsbeleid is.

0 reacties

 1. "Eén vader was zo agressief dat we de politie hebben moeten bellen": hoe gaan Antwerpse basisscholen om met mondmaskerplicht?
  PREMIUM
  Antwerpen

  "Eén vader was zo agressief dat we de politie hebben moeten bellen": hoe gaan Antwerpse basisscho­len om met mondmasker­plicht?

  Sinds maandag moeten kinderen vanaf 6 jaar een mondmasker dragen in de klas. Wie dat niet doet, wordt vanaf woensdag naar huis gestuurd. Hoe gaan de Antwerpse scholen om met de mondmaskerplicht voor kinderen vanaf het eerste leerjaar? De ene directeur vindt het een noodzakelijke maatregel, de andere betwijfelt het nut ervan: “Gelukkig zijn er relatief weinig ouders die er een probleem van maken.”
 2. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 1. Opgeruimd staat netjes: stad haalt 226 foutgeparkeerde en achtergelaten fietsen aan De Keyserlei weg

  Opgeruimd staat netjes: stad haalt 226 foutgepar­keer­de en achtergela­ten fietsen aan De Keyserlei weg

  Nog nooit zag de De Keyserlei er zo fietsvrij uit. Sinds vandaag laat de stad Antwerpen alle foutgeparkeerde fietsen weghalen. Ook verkeerd geparkeerde deelscooters en steps worden in hun voorziene parkeerruimte gezet. Wie zijn fiets niet terugvindt, kan die op niveau -1 van het Astridplein terugvinden. Met je ID-kaart krijg je je fiets én boete dan mee naar huis. 226 fietsen werden verwijderd.
 2. Voormalig personeel Intensieve Zorgen opgeroepen voor tijdelijke covidafdeling in ZNA: “Een noodzaak, maar fijn dat we kunnen helpen”
  Antwerpen

  Voormalig personeel Intensieve Zorgen opgeroepen voor tijdelijke covidafde­ling in ZNA: “Een noodzaak, maar fijn dat we kunnen helpen”

  Met 18 zijn ze, de voormalige IZ-verpleegkundigen die terugkeren naar hun job van weleer. Om voldoende bedden voor ernstig zieke covidpatiënten te voorzien, opent Ziekenhuis Netwerk Antwerpen dinsdag in ZNA Middelheim een tijdelijke covidafdeling. Het personeel werd op twee dagen tijd gevonden bij de administratieve takken van het ZNA: Wim (45) en Sonja (44) hebben allebei jaren ervaring op Intensieve Zorgen, maar zullen hun huidige job de komende maand combineren met de zorg voor covidpatiënten. “Patiënten verzorgen zit nog in de vingers”, klinkt het.