Jinnih Beels (Vooruit): "Het protest tegen de besparingen op cultuur was een zwart gat alles opzoog."
Volledig scherm
PREMIUM
Jinnih Beels (Vooruit): "Het protest tegen de besparingen op cultuur was een zwart gat alles opzoog." © Klaas De Scheirder

Jinnih Beels (Vooruit) over forse besparingen van stadsbestuur: “Ik weiger het proces van mijn collega Nabilla te maken, het college draagt collectieve verantwoordelijkheid”

Antwerpen“De heisa rond cultuur heeft alle andere besparingen én initiatieven ondergesneeuwd. Dat is pijnlijk voor het hele stadsbestuur. We hebben onze moeilijke begrotingsoefening niet deftig uitgelegd aan de Antwerpenaar.” Schepen van Onderwijs en Jeugd Jinnih Beels (Vooruit) wil niet langer zwijgen, nu er in de gemeenteraad zware debatten over de meerjarenbegroting aankomen. Over haar eigen ambities voor 2024 blijft ze voorzichtig. “Al hoop ik dat Vooruit in de Vlaamse regering komt.”

 1. Merouan verloor 14 (!) familieleden door de aardbeving in Syrië: “Voor hen is het nu te laat, maar laten we de rest niet opgeven”
  PREMIUM

  Merouan verloor 14 (!) familiele­den door de aardbeving in Syrië: “Voor hen is het nu te laat, maar laten we de rest niet opgeven”

  Stel je voor dat je familie plots 14 leden armer is. Door de verwoestende aardbeving in Syrië is dit voor Merouan El Achmed (62), die al meer dan twintig jaar in Merksem woont, de realiteit. Wij spraken de man die in zijn leven al meerdere tegenslagen incasseerde en op zijn eigen benefietavond een buffet voor honderd gasten verzorgde: “Erg? Er zijn mensen met véél meer pech.”
  Antwerpen
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.