Illustratiefoto
Volledig scherm
Illustratiefoto © Geert De Rycke

Jeugdauteur Gerda van Cleemput (86) overleden

AntwerpenJeugdauteur Gerda van Cleemput is vorige woensdag overleden. Ze stierf op 86-jarige leeftijd in een Antwerps woonzorgcentrum.

 1. Jasper Buyl ziet flitsend FT Antwerpen weer uithalen in derby tegen Malle (9-3): “Nederlaag tegen Herentals behoort meteen tot het verleden”
  Futsal eerste nationale

  Jasper Buyl ziet flitsend FT Antwerpen weer uithalen in derby tegen Malle (9-3): “Nederlaag tegen Herentals behoort meteen tot het verleden”

  Na de verrassende thuisnederlaag vorige week tegen Real Herentals heeft FT Antwerpen zich prima herpakt in de competitie. De streekderby tegen Malle werd met duidelijke 9-3-cijfers gewonnen. Na negen speeldagen blijven de Sinjoren aan de leiding staan. Vermits niet alle ploegen evenveel matchen gespeeld hebben, zegt die klassering nog niet zo veel.
 2. Zes pintjes op en gram coke door zijn neus gehaald, en dan trekt hij naar woonzorgcentrum: Kris M. riskeert nu 10 jaar voor de verkrachting van 89-jarige vrouw. “Hij was een vriend van onze zoon. We kennen hem al van toen hij een peuter was...”
  PREMIUM
  Lint

  Zes pintjes op en gram coke door zijn neus gehaald, en dan trekt hij naar woonzorg­cen­trum: Kris M. riskeert nu 10 jaar voor de verkrach­ting van 89-jarige vrouw. “Hij was een vriend van onze zoon. We kennen hem al van toen hij een peuter was...”

  Het openbaar ministerie was niet mals voor Kris M. (36). Hij was de man die deze zomer een 89-jarige vrouw verkrachtte in haar kamer in wzc Zonnestraal in Lint. De vrouw was zo aangedaan dat ze een euthanasie-aanvraag indiende. Het parket vordert nu tien jaar tegen M. De familie is bijzonder zwaar aangedaan, vooral omdat ze de dader kenden. “Hij is vroeger nog met ons mee op vakantie geweest”
 1. Na cultuur voert ook sociale sector actie tijdens Antwerpse gemeenteraad: “De crèche mailde om mijn kind zoveel mogelijk thuis te houden”
  ANTWERPEN

  Na cultuur voert ook sociale sector actie tijdens Antwerpse gemeente­raad: “De crèche mailde om mijn kind zoveel mogelijk thuis te houden”

  Net zoals de gemeenteraad van oktober wordt ook die van november voorafgegaan door protesten. De actievoerende cultuurstudenten krijgen deze keer gezelschap van het sociaal middenveld, want ook op het kabinet van onderwijs- en jeugdschepen Jinnih Beels (Vooruit) wordt er bespaard. “Het stadsbestuur is rechtstreeks verantwoordelijk voor meer armoede in eigen stad.”