Jazz Middelheim
Volledig scherm
PREMIUM
Jazz Middelheim © BELGAONTHESPOT

Jazz Middelheim schrapt tweede podium en beperkt aantal bezoekers

AntwerpenEr komt dit jaar geen tweede podium op het festivalterrein van Jazz Middelheim in het Antwerpse park Den Brandt. Volgens de organisatie liggen “praktische problemen” – er wordt verwezen naar werken aan de bruggen in het park – aan de basis van de beslissing. Door het schrappen van het podium daalt het bezoekersaantal, van 5.000 bezoekers per dag naar 4.000.

 1. Tiende editie festival ‘Spiegels van de Ziel’ in teken van Afghanistan: “Voor de bloedende harten en de geesten die vechten voor vrijheid”
  ANTWERPEN

  Tiende editie festival ‘Spiegels van de Ziel’ in teken van Afghanis­tan: “Voor de bloedende harten en de geesten die vechten voor vrijheid”

  De tiende editie van het festival ‘Spiegels van de Ziel’ van sociaal theater Tutti Fratelli staat volledig in het teken van de recente gebeurtenissen in Afghanistan. Er is plaats voor volkskeuken, theater, dans, film en muziek met onder andere Kommil Foo, Soe Nsuki en Lisette Ma Neza. “Met dit festival creëren we al tien jaar lang ruimte voor kunst in al haar vormen en maten, een vrijplaats voor kunstenaars van alle slag.”
 2. Night of the Proms komt met speciale editie voor zorgverleners en vrijwilligers: “Uit grote erkentelijkheid”
  Antwerpen

  Night of the Proms komt met speciale editie voor zorgverle­ners en vrijwilli­gers: “Uit grote erkente­lijk­heid”

  Op vrijdag 19 en zaterdag 20 november vindt in het Antwerpse Sportpaleis een speciale editie van de Night of the Proms plaats. De editie is voorbehouden voor het zorgpersoneel en de vrijwilligers die zich hebben ingezet tijdens de coronapandemie. Het gaat om een initiatief van Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA), GZA Ziekenhuizen en de Vlaamse regering. De organisatoren laten de concerten financieren door sponsoring en crowdfunding. Mensen kunnen via die crowdfunding zorgverleners trakteren op een drankje of een ticket.