Jan Jambon (N-VA): “Ik ben een kuitenbijter, maar ik zoek altijd naar oplossingen”

Premier op zijn 59ste: Brasschaats burgemeester Jan Jambon (N-VA) gaat voor de kroon op zijn carrière. Liefst van een nieuwe centrumrechtse regering, ondanks de peilingen. Moet N-VA met de PS praten, dan zal het over confederalisme gaan. “Vlaamse onafhankelijkheid ligt nu niet op tafel, maar ik heb geen glazen bol om tien jaar vooruit te kijken.”

49 reacties

 • Glen Van Bruyssel

  2 jaar geleden
  Een mislukte kuisvrouw is Jambon na al die beloofde mislukte opkuisbeurten in Brussel.
 • guido Bervoets

  2 jaar geleden
  Jambon zegt dat hij en zijn partij niet kunnen leven met het VN-migratiepact. Daarmee zetten ze zich af tegen de 190 van de 196 wereldlanden van de Verenigde Naties en scharen ze zich achter Trump en zijn muur, Australië met zijn eilanden waar vluchtelingen in onhygiënische omstandigheden moeten overleven en achter extreemrechtse Oostbloklanden die hun grenzen willen afsluiten. Wat zij er niet bij zeggen is dat zij daar nooit zullen in slagen binnen de EU en de Conventie van Genève.
 • Ronny Ooijen

  2 jaar geleden
  karel vandamme, ik denk dat het er vanaf hangt hoe snel u kan lopen.
 • Diane Bernaerts

  2 jaar geleden
  "Toen we in december door het Marrakech-pact uit de regering stapten": tiens, dat terwijl Francken altijd zegt: "toen we uit de regering geduwd zijn"! ;)
 • karel vandamme

  2 jaar geleden
  Mevrouw Van Bogaert, Ik mag u alles verwijten en mijn mening doordrijven, jij als kuitenbijter zou mij blijven volgen???
 1. Onderzoek stad naar PFOS-vervuiling op Linkeroever brengt heel klein beetje ‘goed’ nieuws: saneringsnorm niet overschreden in woon- en recreatiegebied
  Antwerpen

  Onderzoek stad naar PFOS-vervuiling op Linkeroe­ver brengt heel klein beetje ‘goed’ nieuws: sanerings­norm niet overschre­den in woon- en recreatie­ge­bied

  Je zou het een beetje positief nieuws kunnen noemen: bodemstalen die de stad op Linkeroever liet nemen, wijzen uit dat enkel op de grens van de werfzone voor Oosterweel de saneringsnorm voor PFAS (de niet-afbreekbare chemicaliën waartoe ook PFOS behoort) is overschreden. Mensen wonen daar niet, recreatie kan er ook niet. Het stadsbestuur vraagt de Vlaamse overheid om nog veel meer gericht onderzoek, gekoppeld aan maatregelen.