Jan Jambon (N-VA): “Ik ben een kuitenbijter, maar ik zoek altijd naar oplossingen”

Premier op zijn 59ste: Brasschaats burgemeester Jan Jambon (N-VA) gaat voor de kroon op zijn carrière. Liefst van een nieuwe centrumrechtse regering, ondanks de peilingen. Moet N-VA met de PS praten, dan zal het over confederalisme gaan. “Vlaamse onafhankelijkheid ligt nu niet op tafel, maar ik heb geen glazen bol om tien jaar vooruit te kijken.”

49 reacties

 • Glen Van Bruyssel

  2 jaar geleden
  Een mislukte kuisvrouw is Jambon na al die beloofde mislukte opkuisbeurten in Brussel.
 • guido Bervoets

  2 jaar geleden
  Jambon zegt dat hij en zijn partij niet kunnen leven met het VN-migratiepact. Daarmee zetten ze zich af tegen de 190 van de 196 wereldlanden van de Verenigde Naties en scharen ze zich achter Trump en zijn muur, Australië met zijn eilanden waar vluchtelingen in onhygiënische omstandigheden moeten overleven en achter extreemrechtse Oostbloklanden die hun grenzen willen afsluiten. Wat zij er niet bij zeggen is dat zij daar nooit zullen in slagen binnen de EU en de Conventie van Genève.
 • Ronny Ooijen

  2 jaar geleden
  karel vandamme, ik denk dat het er vanaf hangt hoe snel u kan lopen.
 • Diane Bernaerts

  2 jaar geleden
  "Toen we in december door het Marrakech-pact uit de regering stapten": tiens, dat terwijl Francken altijd zegt: "toen we uit de regering geduwd zijn"! ;)
 • karel vandamme

  2 jaar geleden
  Mevrouw Van Bogaert, Ik mag u alles verwijten en mijn mening doordrijven, jij als kuitenbijter zou mij blijven volgen???
 1. 
Zoo in de bres voor goudkopleeuwapen in Braziliaans regenwoud: “Om de aapjes te helpen moeten we eigenlijk de chocolade-industrie redden”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Zoo in de bres voor goudkop­leeuw­a­pen in Brazili­aans regenwoud: “Om de aapjes te helpen moeten we eigenlijk de chocolade-industrie redden”

  ZOO Antwerpen is niet alleen bekommerd om het welzijn van dieren in hun eigen dierentuin, ze doet ook over de hele wereld onderzoek om soorten beter te kunnen beschermen. Door de ontbossing van het Braziliaanse regenwoud bijvoorbeeld wordt het leefgebied van goudkopleeuwapen steeds kleiner. Dankzij onderzoek van Kristel De Vleeschouwer (49) van ZOO Antwerpen blijkt dat de dieren wél kunnen overleven wanneer cacaotelers de hoge bomen op hun plantages laten staan. Er is nu een plan uitgewerkt om de beestjes meer kansen te bieden.