Jachthaven Willemdok ziet steeds minder pleziervaart: “Het zou helpen als Londenbrug weer vaker open kon”

De Jachthaven in het Willemdok beleeft moeilijke tijden. “We krijgen een derde minder bezoekers dan een paar jaar geleden”, zegt zaakvoerder Patrick Van den Bulck. “En dat ligt aan de slechte toegankelijkheid over het water. Het zou al helpen als de Siberia- en de Londenbrug dagelijks meer open mochten. Drie uur potdicht tussen 15 en 18 uur is veel te lang.”

3 reacties

 • Kenny De Raas

  1 jaar geleden
  Het irriteert een pak mensen als je een kwartier tot twintig minuten moet wachren voor 1 plezierbootje. Antwerpen is daar veel te actief voor, en zeker als je na nen dag werken wa moet staan wachten die nen god ganse dag heeft om binnen te varen. Ik zou zelfs zo ver durven gaan om alles een ganse dag te bufferen in het kattendijkdok tot savonds een uur of 19. En alles er in 1keer door of enkel op weekends en woensdagen. Dan is er regelmaat. Nu weet je nooit wanneer de brug open slaat.
 • Michel Wouters

  1 jaar geleden
  van mij mag heel dat dok gedempt worden... elke dag file-leed voor een paar plezierjachtjes
 • Jack Dereder

  1 jaar geleden
  Met veel fanfare aangekondigd, na een jaar afgeschaft..... ruikt naar dure onbekwaamheid.
 1. Antwerp Diner gaat dit jaar online met Antwerp Diner@Home: "20e editie anders dan anders, maar willen ons goed doel niet laten zitten”
  Antwerpen

  Antwerp Diner gaat dit jaar online met Antwerp Diner@Home: "20e editie anders dan anders, maar willen ons goed doel niet laten zitten”

  Antwerp Diner, het benefietdiner dat jaarlijks geld inzamelt voor onderzoek naar en de preventie van aids en hiv, is dit jaar aan haar 20e editie toe. Al zal de jubileumeditie er anders uitzien dan gepland: in plaats van zo’n 700 gasten die van de kookkunsten van verschillende topchefs genieten tijdens een galadiner met fundraising, organiseert de vzw dit jaar een online event, Antwerp Diner@Home op 7 februari. “Hopelijk zijn mensen dit jaar even bereid om ons goede doel te steunen als andere jaren", klinkt het.
 1. Relschoppers in Nederland laten spoor van vernieling achter
  Play

  Relschop­pers in Nederland laten spoor van vernieling achter

 2. Chuck Schumer doet gênante verspreking tijdens belangrijke speech
  Play

  Chuck Schumer doet gênante verspre­king tijdens belangrij­ke speech