Een Mercedes rijdt door de straten van Borgerhout.
Volledig scherm
Een Mercedes rijdt door de straten van Borgerhout. © Foto Klaas De Scheirder

Jacht op patserbakken kan beginnen: zo goed als voltallige gemeenteraad keurt nieuw reglement goed

Vanaf 6 mei zal de Antwerpse politie de auto’s van roekeloze chauffeurs in beslag kunnen nemen. De gemeenteraad heeft vanavond het nieuwe reglement goedgekeurd. Enkel oppositiepartij PVDA onthield zich. Het gerecht zal vanaf woensdag voor zo’n inbeslagname niet meer moeten tussenkomen.

86 reacties

 • Bert Willems

  2 jaar geleden
  Vandaag kan men voor alles een boete krijgen: overdreven snelheid, alcohol in het verkeer, … Maar een boete voor geluidsoverlast van verkeer bestaat nog niet. De voertuigen mogen onbeperkt veel lawaai maken !
 • Ian Vandenbossche

  2 jaar geleden
  Ook het inkomen van patsers checken. Als ze stempelgeld krijgen of ocmw steun dan is het quasi onmogelijk om een patserwagen te huren of te kopen. Nakijken hoe ze aan zoveel geld komen.
 • frank wijckmans

  2 jaar geleden
  ben is benieuwd of de wet nog telt achter de verkiezingen
 • freddy tormans

  2 jaar geleden
  ze mogen doen wat ze willen,uw auto is een vervuiler, en als ge 350€ betaald is hij nog properder dan een fiets
 • Frits Vandenberge

  2 jaar geleden
  Zeer mooi dat de volledige gemeenteraad (bestuur EN oppositie) dit UNANIEM goedgekeurd hebben. PVDA stemde zelfs niet tegen maar onthield zich. Antwerpen volgt hierbij het voorbeeld van Mechelen dat al langer auto's in beslag neemt, zelfs bij positieve test op alcohol of drugs. In het buitenland gaan de auto's zelfs de schrootpers in (Groot-Brittannië o.a.).
 1. “Kans is klein dat we openen op 8 mei”: heropening terrassen is goed nieuws voor cafés, maar niet voor ‘fine dining’ restaurants
  PREMIUM
  Antwerpen

  “Kans is klein dat we openen op 8 mei”: heropening terrassen is goed nieuws voor cafés, maar niet voor ‘fine dining’ restau­rants

  De kogel is door de kerk: vanaf zaterdag 8 mei mogen cafés en restaurants opnieuw klanten bedienen op het terras. Al is dat voor ‘fine dining’ restaurants, zónder terras, geen optie. “Dit kan werken voor een café, maar voor ons is dit geen goed nieuws”, klinkt het. Café Zeezicht is dan weer positief, maar: “Of dit rendabel zal zijn, hangt vooral af van het weer.”
 1. Hoe de jonge Kürt Rogiers een trauma opliep als misdienaar: "Hij weende meer dan de mensen die naar de begrafenis kwamen"
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Hoe de jonge Kürt Rogiers een trauma opliep als misdienaar: "Hij weende meer dan de mensen die naar de begrafenis kwamen"

 2. Altijd al gedroomd van schommel die effectief overkop gaat?
  Play

  Altijd al gedroomd van schommel die effectief overkop gaat?