De Jaarmarktcross in Niel.
Volledig scherm
PREMIUM
De Jaarmarktcross in Niel. © BELGA

Jaarmarktcross, kortfilmfestival of Stille Disco? 5x uit in en rond Antwerpen dit weekend

ANTWERPSENog geen plannen in het weekend van zaterdag 6 en zondag 7 november? Wij helpen je graag verder met vijf leuke tips uit Antwerpen en omstreken. Of je nu zin hebt om je eens goed uit te leven, of eerder een flinke brok cultuur kan gebruiken: er is genoeg om thuis blijven van het programma te schrappen.

  1. Antwerpse haven zet recordjaar neer, havenbestuur is bezorgd over 2022: “Verstoorde aanvoer van schepen en nijpend tekort aan dokwerkers”
    PREMIUM
    Antwerpen

    Antwerpse haven zet recordjaar neer, havenbe­stuur is bezorgd over 2022: “Verstoorde aanvoer van schepen en nijpend tekort aan dokwerkers”

    Eerst het goede nieuws: met net geen 240 miljoen ton goederen heeft de Antwerpse haven in 2021 het vorige record uit 2019 nipt naar de archieven verwezen. Maar 2022 wordt volgens Antwerps haventopman Jacques Vandermeiren een enorme uitdaging. “Er zijn te weinig havenarbeiders om de pieken in de onregelmatige trafiek op te vangen. Bovendien kijk ik ongerust naar de situatie in China, waar virusuitbraken tot vertragingen leiden in de havens.”