Emma met haar fiets aan de Begijnenstraat, die ze in de verkeerde richting inreed.
Volledig scherm
Emma met haar fiets aan de Begijnenstraat, die ze in de verkeerde richting inreed. © Laenen

"Is fietsboete van 165 euro wettelijk?"

ANTWERPENEen 16-jarige fietser al in de eerste schoolweek een boete van 165 euro presenteren, is er ver over, vinden sommige politici. "Waarom niet eerst een maand sensibiliseren?", vraagt Willem-Frederick Schiltz (Open Vld) zich af. Toon Wassenberg (sp.a) twijfelt zelfs aan de rechtsgeldigheid van de boete. "In een zone 30 mag je altijd in twee richtingen fietsen."

 1. Nieuw elektroatelier ontvangt 50 jaar oude platenspeler van Lien Van de Kelder: “Weg met de wegwerpcultuur”
  Antwerpen

  Nieuw elektroate­lier ontvangt 50 jaar oude platenspe­ler van Lien Van de Kelder: “Weg met de wegwerpcul­tuur”

  “Is er nog hoop voor mijn laptop of koop ik best een nieuwe?” Een vraag die Hafid Wadi (48), coördinator van het gloednieuw elektroatelier in Circuit op het Nieuw Zuid, ongetwijfeld nog vaak zal krijgen. Samen met zijn team herstelt hij kleine elektrotoestellen zonder dat de prijs onnodig hoog oploopt. Actrice Lien Van de Kelder (38) bracht bij de opening alvast haar kapotte platenspeler binnen: “Antwerpen kan nog grote sprongen maken op vlak van duurzaamheid.”
 2. Basketter die bijna 30 kilo cocaïne België binnen had gesmokkeld krijgt lichtere straf in hoger beroep
  Antwerpen

  Basketter die bijna 30 kilo cocaïne België binnen had gesmokkeld krijgt lichtere straf in hoger beroep

  Het hof van beroep in Antwerpen heeft cocaïnesmokkelaar en voormalig professioneel basketballer Tiaga Masudi (40) een lichtere straf gegeven. Masudi zou samen met de Nederlander Rudo M. een aantal cocaïnetransporten tussen de Dominicaanse Republiek en België op poten hebben gezet. Daarvoor kreeg hij in april 6 jaar cel en 80.000 euro boete. Dat wordt nu verlaagd tot 5 jaar cel en 40.000 euro boete.