Tom Borremans, de bedenker van Sociaal Incapabele Michiel.
Volledig scherm
PREMIUM
Tom Borremans, de bedenker van Sociaal Incapabele Michiel. © Felix Rabou/Tom Borremans

INTERVIEW. Tom Borremans (35), geestelijke vader van Sociaal Incapabele Michiel: “Hij gaat naar de psycholoog, maar ik dus ook. Zalig dat iemand naar je ‘bullshit’ luistert”

AntwerpenHoe alomtegenwoordiger Sociaal Incapabele Michiel op ons scherm, des te meer zijn geestelijke vader Tom Borremans (35) op de achtergrond verdwijnt. Met de 32ste verjaardag van zijn Michiel in het verschiet licht de creatieve duizendpoot voor het eerst in vier jaar een tipje van de sluier over zijn eigen leven. “Na een heftige break-up dacht ik dat ik nooit meer grappig zou zijn.” Gesprek met de man die intussen al 7 jaar achter de knoppen zit van De Ideale Wereld.

 1. Stijgende rentes en vrijgesteld van roerende voorheffing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverzekering
  Spaargids.be

  Stijgende rentes en vrijge­steld van roerende voorhef­fing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverze­ke­ring

  Sinds eind vorig jaar neemt de appetijt voor tak 21-spaarverzekeringen met een gewaarborgde basisrente opnieuw toe, zo meldt de verzekeringsfederatie Assuralia. De stijgende rentevoeten op de financiële markten en een gunstige fiscale behandeling zijn daar niet vreemd aan. Wat houden die spaarverzekeringen precies in? En wat zijn de voor- en nadelen? Spaargids.be licht toe.
 2. Minister Annelies Verlinden (CD&V) woont iftar bij in Hilton-hotel: “We schuiven tafels bij voor LGBTQ+-gemeenschap”

  Minister Annelies Verlinden (CD&V) woont iftar bij in Hil­ton-ho­tel: “We schuiven tafels bij voor LG­BTQ+-gemeen­schap”

  Na alle commotie over het annuleren van Queer Iftar in Borgerhout heeft Fedactio (Federatie van Actieve Verenigingen in België) beslist haar iftar van donderdagavond in het Hiltonhotel uit te breiden met enkele tafels voor de LGBTQ+-gemeenschap. Onder andere minister voor Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) zal er te gast zijn. “Iftar staat voor samenhorigheid en solidariteit. Iedereen is welkom.”
  Antwerpen