Hoofdcommissaris en gewezen korpschef Eddy Baelemans (65) rust uit op het Sint-Jansvliet. Vanaf 1 mei zit zijn actieve dienst erop.
Volledig scherm
PREMIUM
Hoofdcommissaris en gewezen korpschef Eddy Baelemans (65) rust uit op het Sint-Jansvliet. Vanaf 1 mei zit zijn actieve dienst erop. © Klaas De Scheirder

INTERVIEW. “Tegen de vrouw van Patrick Janssens zei ik ronduit: ‘Bemoei u niet met mijn boîte.’” Eddy Baelemans leidde Antwerpse politie in woelige tijden

AntwerpenDe Antwerpse politie neemt afscheid van één van de kleurrijkste figuren van de voorbije decennia: Eddy Baelemans (65). Hij werd tegen wil en dank korpschef tijdens de Visa-crisis en loodste de politie door een woelige periode met dramatische incidenten, zoals de racistische moorden van Hans Van Themsche. Moegetergd door de bemoeienissen van burgemeester Patrick Janssens stapte hij over naar de politiek. Dat avontuur mislukte. En dan moest hij nog corona krijgen. Zijn verhaal.

 1. Gault&Millau-restaurant geeft ‘kookshow’ tijdens culinair festival Smaakmeesters: “Mogelijk pakken we het volgend jaar nog grootser aan”
  Antwerpen

  Gault&Millau-restaurant geeft ‘kookshow’ tijdens culinair festival Smaakmees­ters: “Mogelijk pakken we het volgend jaar nog grootser aan”

  Voor gastronomisch genot moest je dit weekend in Antwerpen zijn. Over de hele stad serveerden honderd horecazaken proevertjes voor voorbijgangers en organiseerden ze workshops en blind tastings tijdens het culinaire festival Smaakmeesters. Bien Soigné, 13/20 in Gault&Millau, maakte van de gelegenheid gebruik om zijn bekende risotto in een outdoor cookingshow te demonstreren.
 2. De stijlvolle hoeden van Josje ten spijt... “Een groter Antwerp Fashion Weekend? Als de stad minder regels oplegt én de verloederde Nationalestaat aanpakt”
  PREMIUM
  Antwerpen

  De stijlvolle hoeden van Josje ten spijt... “Een groter Antwerp Fashion Weekend? Als de stad minder regels oplegt én de verloeder­de Nationales­taat aanpakt”

  Zeven hoeden en zeven jassen. Het Nederlandse ex-K3'tje Josje Huisman (36) en de Belgische modeontwerper Pol Vogels (25) fleurden de Nationalestraat op tijdens het tweejaarlijkse Antwerp Fashion Weekend. Maar curator Erna Vandekerckhove tempert de feestvreugde. “Hun outfit zou zo uit Parijs kunnen komen. Al spreekt de locatie dat tegen: de Nationalestraat is de afvalstraat van het centrum aan het worden.” En ook medeorganisator Nico Volckeryck legt de vinger op de wonde.