Hoofdcommissaris en gewezen korpschef Eddy Baelemans (65) rust uit op het Sint-Jansvliet. Vanaf 1 mei zit zijn actieve dienst erop.
Volledig scherm
PREMIUM
Hoofdcommissaris en gewezen korpschef Eddy Baelemans (65) rust uit op het Sint-Jansvliet. Vanaf 1 mei zit zijn actieve dienst erop. © Klaas De Scheirder

INTERVIEW. “Tegen de vrouw van Patrick Janssens zei ik ronduit: ‘Bemoei u niet met mijn boîte.’” Eddy Baelemans leidde Antwerpse politie in woelige tijden

AntwerpenDe Antwerpse politie neemt afscheid van één van de kleurrijkste figuren van de voorbije decennia: Eddy Baelemans (65). Hij werd tegen wil en dank korpschef tijdens de Visa-crisis en loodste de politie door een woelige periode met dramatische incidenten, zoals de racistische moorden van Hans Van Themsche. Moegetergd door de bemoeienissen van burgemeester Patrick Janssens stapte hij over naar de politiek. Dat avontuur mislukte. En dan moest hij nog corona krijgen. Zijn verhaal.

  1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
    Streamz

    Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

    Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).