Rapper Soufiane Eddiyani gooit zijn leven om en baat samen met een partner 'House of Flames' uit, waar hij sfeerhaarden en cinewalls verkoopt.
Volledig scherm
PREMIUM
Rapper Soufiane Eddiyani gooit zijn leven om en baat samen met een partner 'House of Flames' uit, waar hij sfeerhaarden en cinewalls verkoopt. © Tessa Kraan

INTERVIEW. Soufiane Eddyani (23) voelt zich herboren in zijn nieuwe zaak: “Als artiest was ik niet mijn volledige zelve, er miste iets”

AntwerpenVan het podium naar een toonzaal: Soufiane Eddyani (23) straalt al op jonge leeftijd het ondernemerschap uit. Nu hij fulltime in zijn nieuwe zaak ‘House Of Flames’ in Antwerpen staat, lijkt het leven hem toe te lachen. Tijd voor een gesprek over zijn carrièreswitch(en), de uitdagingen voor een jonge entrepreneur en de affaire met rapper Moreno, de veroordeelde pooier: “Achteraf gezien had ik het anders willen aanpakken.”

 1. JONGE WOLVEN. Filosofen openen debat over opvoeding in een digitale wereld: “Kinderen acht uur voor een scherm zetten, is dat wel zo ideaal?”
  PREMIUM
  Antwerpen

  JONGE WOLVEN. Filosofen openen debat over opvoeding in een digitale wereld: “Kinderen acht uur voor een scherm zetten, is dat wel zo ideaal?”

  Wat doen drie kersvers afgestudeerde filosofiestudenten? Nadenken, liefst gepaard met een pittig debat. Bij Anthony (24), Sam (26) en Stefanie (29) wierp het de nodige vruchten af waardoor in oktober 2021 ‘De Virtuele Mens' ontstond. Het platform leert met behulp van filosofie mensen kritisch nadenken over de digitale samenleving en deze reflecties om te zetten in praktische handvaten: “Kinderen die 9 uur per dag gamen zijn, geen uitzondering meer. Sta daar eens bij stil.”
 2. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 3. Oostkampse horecaman zette gesprekken op om cocaïne te verschepen uit Zuid-Amerika tussen lading diepvriesvis: “Bistro en zonnepanelenfirma waren dekmantels van z’n bende”
  PREMIUM
  Oostkamp/Oostende/Antwerpen

  Oostkampse horecaman zette gesprekken op om cocaïne te verschepen uit Zuid-Amerika tussen lading diepvries­vis: “Bistro en zonnepane­len­fir­ma waren dekmantels van z’n bende”

  “Kant-en-klare maaltijden en zonnepanelen waren hun codetaal voor drugs.” Volgens het Brugse parket hadden een Oostkampse horecaman en Oostendse zonnepanelenlegger de leiding over een drugsbende. D.V. (60) en C.K. (56) zouden niet alleen voorbereidingen hebben getroffen om speed te produceren, ze zouden ook gesprekken hebben aangeknoopt om maandelijks cocaïne te verschepen uit Zuid-Amerika via de Antwerpse haven. “In een container met diepvriesvis.”