Eric Dumas, CEO van de Antwerpse luchthaven.
Volledig scherm
PREMIUM
Eric Dumas, CEO van de Antwerpse luchthaven. © Jan De Meuleneir / Photo News

INTERVIEW. Eric Dumas, baas van de Antwerpse luchthaven: “De startbaan verlengen? Ach, sommigen willen de mensen bang maken”

AntwerpenNa een geslaagde zomer sluit de Antwerpse luchthaven vanaf 19 september vijf weken voor een grondige vernieuwing van de startbaan. Koren op de molen van de tegenstanders die de luchthaven weg willen. “Kent u vergelijkbare steden zonder luchthaven? We kunnen zonder problemen tot een half miljoen passagiers aan", stelt Eric Dumas, directeur van uitbater Egis, die voor Antwerpen in de toekomst zelfs een voorbeeldrol ziet.

  1. Laagste loodwaarden sinds de start van de bloedonderzoeken bij kinderen rond Umicore-fabriek
    Hoboken

    Laagste loodwaar­den sinds de start van de bloedonder­zoe­ken bij kinderen rond Umicore-fa­briek

    De loodwaarden in het bloed van de kinderen die rond de Umicore-site in Hoboken wonen, lijken alsmaar af te nemen. Dat blijkt uit de nieuwe resultaten van het halfjaarlijks onderzoek van het Provinciaal Instituut voor Hygiëne (PIH). Deze spreekt zelfs van de laagste loodwaarde sinds de start van de bloedonderzoeken. Toch is er nog geen reden voor euforie: 1 op 6 kinderen die rond de fabriek wonen hebben nog altijd een een waarde boven de veilige referentienorm.