Antwerps burgemeester Bart De Wever.
Volledig scherm
PREMIUM
Antwerps burgemeester Bart De Wever. © Photo News

INTERVIEW. Bart De Wever: “De bubbel van 15 niet inperken is een vergissing, ik betreur dat”

“Ik vrees helaas dat Antwerpen niet zo’n uitzonderlijke plek is, hoor. Dat wij niet uniek zijn, maar dat we gewoon ‘eerst’ zijn. En dat het weldra — misschien zelfs heel snel — elders in Vlaanderen ook zo zal zijn. Ik hoop dat men op het nationale niveau dan onmiddellijk de coördinatie weer opneemt en doortastend durft op te treden. Als de tweede golf wordt wat biostatistici zeggen, zal het ook niet anders kunnen.” Burgemeester Bart De Wever (N-VA) over de verontrustende situatie in Antwerpen. En elders.

82 reacties

 • Patrick Arnout

  1 jaar geleden
  Hijzelf is een enorm grote vergissing. Het vertrouwen in hem is allang bij velen verdwenen. Vertrouwen verlies je met een vrachtwagen, het komt maar terug met kruiwagens. Neen, dit is géén goede burgemeester.
 • RIET HEIRMAN

  1 jaar geleden
  nuchtere en juiste analyse, zoals altijd. een pluim voor de burgemeester van Antwerpen én de gouverneur, een straffe madam, omdat ze toch al verstrengingen doen terwijl de federale regering maar blijft dralen.
 • pol van de velde

  1 jaar geleden
  Mijnheer De Wever, als burgemeester kan je zelf beslissingen nemen die je wil nemen. Onze zelfverklaarde " VLD-regering" zegt foert, los het zelf maar op, wat is dan het probleem? Verbieden van markten, kermissen, openbare samenkomsten en zoveel meer, daar kunt U zelf over beslissen, wel doe het dan. En noem een kat een kat en draai niet rond de pot, de mensen willen duidelijkheid, geen leugens en bedrog zoals de VLD heeft uitgekraamd in het verleden.
 • Hilde Eykens

  1 jaar geleden
  En hoe gaat hij dat oplossen in de risico wijken, die staan boven de wet, je zal de agent maar zijn die daar naartoe gestuurd wordt, die komt gegarandeerd terug met een onderzoek aan zijn broek. Eerst een vrouw die wat slaag krijgt van een turkse omdat ze haar attent maakte dat een masker verplicht was , daar is natuurlijk geen viraal filmpje van en dan de agenten die weer een onderzoek krijgen.
 • Sammy Van

  1 jaar geleden
  Paniekzaaierij en schuldgevoel aanpraten. Ondertussen de zomerperiode met meer weerstand door de vingers laten glippen om een rampscenario in de komende winter te creëren. Zo visionair als Belgacom/Proximus, 30 jaar geen vezel leggen want “volgend jaar zal alles wireless worden” = “Niet iedereen testen want volgende maand is er een vaccin”.