Klaas De Scheirder
Volledig scherm
© Klaas De Scheirder

Internationaal geseinde Hongaarse crimineel gearresteerd door prostitutieteam

AntwerpenHet prostitutieteam van de Antwerpse politie kon zondagavond een gezochte crimineel vatten. Hij was internationaal geseind door Hongarije nadat hij zijn gevangenisstraf daar was ontvlucht. 

 1. Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op
  Spaargids.be

  Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op

  Stoppen met roken biedt niet alleen voordelen voor je gezondheid, het is ook een opsteker voor je portemonnee. Je bespaart op de kostprijs van sigaretten en behaalt met je niet-uitgegeven centen mogelijk een mooi beleggings- en spaarrendement. Bovendien dwing je bij de bank een goedkopere schuldsaldoverzekering af. Spaargids.be rekent uit hoeveel geld stoppen met roken je precies kan opleveren.
 2. Vanaf nu kan je een betaalpauze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?
  Spaargids.be

  Vanaf nu kan je een betaalpau­ze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?

  Wie zijn rekeningen niet langer kan betalen, kan vanaf vandaag een betaalpauze voor de hypothecaire lening aanvragen. Om in aanmerking te komen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Is dat het geval, dan hoef je van je lening gedurende een jaar geen kapitaal af te lossen, maar betaal je alleen de intresten. Hoeveel is dat dan precies? En schuilen er ook addertjes onder het gras? Spaargids.be zocht het uit.
 1. Na zes edities mag BK Beerpong plots niet meer plaatsvinden in jongerencentrum Zappa: “Hoe simpel denkt de stad dat de Antwerpse jeugd is?”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Na zes edities mag BK Beerpong plots niet meer plaatsvin­den in jongeren­cen­trum Zappa: “Hoe simpel denkt de stad dat de Antwerpse jeugd is?”

  Het zou een spetterende zevende editie worden tot de stad er anders over besliste: zaterdag 15 oktober blijven de deuren van jongerencentrum Zappa gesloten voor het Belgisch Kampioenschap Beerpong. “We willen de jeugd niet aanmoedigen om te drinken”, aldus de stad. Voor kersvers organisator Simon Ooms (26) is de beslissing echter onbegrijpelijk: “Het BK Beerpong is zoveel meer dan alleen maar alcohol drinken.”
 2. Figuurtjes getekend door kinderen uit Malawi schitteren op kledij: “Tien procent van verkoopprijs gaat naar hun schooltje”
  PREMIUM
  Kapellen

  Figuurtjes getekend door kinderen uit Malawi schitteren op kledij: “Tien procent van verkoop­prijs gaat naar hun schooltje”

  Een springbok, kano, hut en vis. Die vier figuurtjes pronken op de collectie T-shirts, sweaters en hoodies van Stijn Schouwaerts (30) en Astrid de Beukelaar (30). Bijzonder daaraan is dat kinderen uit Malawi die opdrukken voor ‘Thonje Clothing’ hebben getekend. Een deel van de verkoop schenkt het koppel uit Kapellen dan ook aan een privaat schooltje in het Afrikaans land, waaraan ze allebei hun hart verloren hebben.